ShoutMix chat widget
Hide your ShoutBox

Singgah Sahur Review # 5 .

Posted by Amir Aidid - -

salam Jumaat semua .

wahh , pejam celik pejam celik bulan Ramadhan sudah hampir meninggalkan kita semua kan . kita seharusnya berasa sedih ya bulan Mulia ini akan meninggalkan soon . :) so , sebelum berakhir nya Ramadhan kali ini , ame ingin jelas kan hutang yang tertunggak . masih ingat pada Segmen Singgah Sahur Pucukandubi ? bagus laa kalau masih ingat ;) 

Singgah Sahur Reviews yang lepas ; 


mari kita sambung with Singgah Sahur Review # 5 pula ya . dan kata kamu tertarik dengan blog blog mereka di bawah ini , CLICK saja pada header mereka ya . kamu akan dibawa terus ke blog mereka . ;) 


permulaan review yang baik ya . blog yang sangat ringan , simple dan juga tidak berat with the widgets . :) gaya penulisan yang tersendiri dan tidak jemu untuk dibaca . cuma , ame cadangkan agar blog owner letak kan 3 entries per page . :) kalau letak banyak entry dalam satu page , scroll akan jadi panjang . 


sama seperti blog diatas , blog ini ringan dan cepat loading nya . the fonts size and background sangat sesuai warna nya dan jelas untuk dibaca . itu yang penting ya . :) and btw , blog ini sedang menjalankan Ramadhan Giveaway , CLICK HERE . kamu boleh laa singgah ke blog ini dan menyertai nya . siapa tahu , rezeki Ramadhan kamu ;)


wahh , header Aidilfitri dan Kemerdekaan dalam satu . maklum laa tahun ini , kita sambut Hari Kemerdekaan dan Hari Raya dengan hari yang berhampiran kan . :) blog yang ringan yang cukup menarik . ame ada perasan one thing , if possible iklan iklan kat bawah header tu , kamu center kan ya . it would be nicer . :)


yeahh , blog Cik Debab ! #eh . saya selalu baca blog naklempang ini diam diam tau . stalker much huh ? -.- HAHA . so , blog Cik Debab sangat senang dan mudah juga jelas untuk dibaca . bukan itu saja , loading blog Cik Debab juga cepat dan pantas . tidak perlu tunggu lama bak kata orang pun . keep in up Cik Debab ! ;)


first of all , i love your header ! ame sangat drooling tengok that DSLR . ;) the fonts and background is fine . background terang . tak macam blog ame yang gelap ini haa . :)) and if possible kan Miss Yaya try to put 3 entries per page . loading blog kamu akan bertambah cepat dan pantas . ;) the rest is okayy . 


merujuk kepada header nye sahaja kita sudah tahu ini blog seorang wanita dan juga seorang ibu . :) fonts semua jenis . and one thing , if possible , can you adjust the width for the entry ? kalau width itu lebar , ruangan for entry pun akan jadi luas . :) lebih memudahkan pembacaan right ?


sebelum itu , i really love your header girl ! simple tapi cantik , i love simple thing , yes i do . :) and , ame juga suka the fonts and your template . jelas and mudah dibaca . ohh kalau boleh kan , ame galakkan kamu letak kan only 3 entries for per page . :) loading blog akan jadi lebih cepat dan scroll up and down pun tidak menjadi panjang . :) 


Kisah Kehidupan . :) blog yang sangat simple dan tidak serabut with widgets . terang dan sangat jelas untuk dibaca . and your header memang nak guna the word Kisah Kehidupan saja ya ? tiada salah nya , tapi ame nasihatkan , kamu create satu header yang melambangkan blog kamu . kata orang , header adalah identiti kepada sesuatu blog itu . :) 


at the moment ame masuk blog ini , ame quite terkejut with the header . why ? haa , kamu singgah sendiri laa tengok kenapa . :) ame sangat suka kan blog yang punyai background berwarna putih . nice sangat . cerah mata nak membaca entry kann . i dont , maybe one day ame pun nak try white background laa . ;) the rest on this blog is okayy . keep it up ya . 


amboi , biceps dia . auwww ! HAHA . nice , jealous tengok nie . :)) well , ame nasihatkan kamu letak kan widget followers itu atas sikit . jangan bawah sangat . :) walaupun blog kamu background nya gelap , ianya masih jelas untuk dibaca dan mesra pembaca . teruskan berblog ya Tanganku Bukan Tanganmu . keep up the good work there .

fuhh , habis sudah 10 blogs . HAHA . and ohh , ame ingin memohon maaf kepada kamu semua jikalau apa yang ame cakap kan diatas ada mengguris hati dan perasaan kamu ya . nie minta maaf awal awal nie . haha . dan selamat berbuka semua orang !




11 Responses so far.

  1. Thank you ame..I already changed to 3 entry per page..thanks for the review, you helped me a lot!Actually my friend made the header for me, since she know that I love photography! Ame, even blog kamu gelap, it still look nice though.:)

  2. thanx ame..try la guna background putih..barula nampak suci~huahuahua

  3. Mimie. says:

    thankss ame for the review.insyaAllah blog akan diperbaiki lagi.btw header tu mmg simple sgt sbb sy mmg suke simple.lgpun tak reti hehehe. :)

  4. hana says:

    singgah ke blog yg di review..
    hehe

  5. @Nur Intan Syafinaz ; thanks . :) maaf laa kalau kamu tak selesa dengan review ame . tapi ame harap kamu leh terima . ;) haha . tu laa , gelap kann blog ame -.-

  6. @budakampung ; one day , i will . :) nak try putih pule . :)

  7. @Mimie. ; you welcome . harap kamu boleh terima review ame . :) and ohh bout the header , kalau kamu nak buat , kawan kawan ame ada yang ambil tempahan . :)

  8. ain1914 says:

    time kaseh..
    nanti saya akan cuba ubah...

  9. alia dh jalan2 di blog yg direview itu :)

  10. TeAqArH says:

    baru jenguk review ni...bukan ape...skrg da mula bz n da x smpt nk bw tp tetap curik2 masa....thnx ame sudi singgah belog buruk tu...^_^