ShoutMix chat widget
Hide your ShoutBox

Saya Segak Berbaju Melayu !

Posted by Amir Aidid - -

salam Ramadhan semua ! 


for those yang nak join , CLICK pada banner ya . ;)


Saya Segak Berbaju Melayu adalah satu contest anjuran bff ame , Aneff Marhfiz woot woot ! harus laa ame join ye tak . saja je nak join lewat lewat , surprise kata nya . so , ame disini ya tuan tuan dan puan puan , joining his contest ! hooyeahh . :)) psst , dengar cerita sambutan terhadap contest ini sangat menggalakkan , dan sudah ramai yang turut serta . blogger blogger famous pun ada yang turut serta . wahhh . :O


okayy , lets proceed with the contest ya , enough with the talking :\ tapi sebelum itu , kepada yang tidak tahu , Baju Melayu merupakan pakaian tradisional bagi lelaki Melayu ya . sepasang Baju Melayu terdiri daripada , Baju Melayu itu sendiri dan juga Seluar . Baju Melayu terbahagi kepada dua jenis iaitu Cekak Musang dan juga Teluk Belanga . Baju Melayu juga bla bla and bla bla , READ MORE -.-


*****************************


Picture 1
ame dan Baju Melayu *kamu boleh CLICK untuk tumbesaran maksima*

seperti yang ame nyatakan diatas , Baju Melayu terbahagi kepada dua jenis right ? haa , dalam gambar diatas ame pakai Baju Melayu Cekak Musang . nampak kann tu ? jelas kann ? :) Baju Melayu sesuai digayakan dengan samping Songket mahupun samping daripada kain pelekat . biasa laa orang muda muda nie mana nak pakai Songket sangat , so ame gayakan Baju Melayu ame dengan samping daripada kain pelekat . :)


Baju Melayu bersamping segala bagai ini sangat sesuai digayakan dengan Songkok di kepala di hari yang mulia ini , Hari Raya . tapi malang nya , sudah berjam jam ame cari Songkok ame , ianya masih gagal untuk ditemui . -.- habis laa Raya ini ame tidak bersongkok . T.T 


*****************************


Picture 2 
ame dan Jubah pula *kamu boleh CLICK untuk tumbesaran maksima*

ehh ehh ame ini , loratt nak letak gambar banyak banyak kann ? HAHA . harus laa , sebab yang tadi itu Baju Melayu dan yang ini pula Jubah *tetiba je :O* . psst psst , one thing about this Jubah , it is mine and im the who design it for myself ! hoooyeahh ! this is sooo limited edition hokayy . :) awal Puasa hari tu mama tanya , whats for Eid ? nak baju Melayu or something else ? and , ame jawab , kalau pakai something different macam cool je ma .


then mama bawa ame ke Butik Uncle Luqman , Uncle Luqman ini kawan kepada mama ya . kalau dah sama sama tailor and business giteww , kenal le kann -.- Uncle Luqman tanya , nak baju macam mana nie ? and i said , nak design sendiri boleyy Uncle ? *winkwink* after a few minutes of designing and traadaaa ! gambar diatas adalah hasil nya . thanks Uncle Luqman kerana merealisasikan design ame ! ;) tahun depan ame datang Butik Uncle lagi ya . -.- 


*****************************

so , im done with the contest ! jyeah :)) kepada rakan rakan yang telah melibatkan diri dalam contest ini , ame ucapkan semoga berjaya . saingan agak senget katanya , ame punya gambar ini mesti juri tak pandang kann -.- maklum laa , guna camera phone je . HAHA . peserta lain berDSLR bagai kann . :)) plus , juri juri mesti tengah garu garu kepala kann . maklum laa , semua peserta segak segak dan anggun anggun belaka . ;)

p/s ; ame sengaja uncolor kan gambar gambar diatas . -.-   




69 Responses so far.

  1. woah.! ame design sendiri, coolnye. :D

  2. wah hensem2,,hehe,,tapi kenape gambarnye kaler mcm tuh tak jelas sngt lah kehenseman tuh,,hahaha,,tak penah jumpe design baju melayu mcm gambar kedua,,

  3. segak segak .

    erm good luck jugak k . hehe

  4. AyiLarimA says:

    Amboi, pozing gamba second yg xtahan tu.. huhu.. papepun, memang segak Ame b'baju melayu.. go0dluck ya. Thanx cox singgah blog Mira :)

  5. fiQ'Ra says:

    nsem dah tu~ hehe.. gud luck tau =)

  6. bumbleB says:

    cantik baju kt bwh tu.. gudlak ame =D

  7. hoho..
    good luck k..
    da follow da...

  8. gud luck ekk :).aten follow sini sekalikkk

  9. ame mmg sgak pnye la..xdk y ley lwn^^

  10. wahhh cantekk nye baju dia :)

    nyway good luck :D

  11. suka yg pic 2,,sebab nmpak menarik dan jarang ade yg memakai nya... ^^

  12. oopss lupa,,tq singgah

    good luck utk awakkkk

  13. jubah tu suka... wat sendiri erk ...
    thanks singgah

  14. cewahh..dah macam model pulak..
    anyway..gud luck k..

  15. randomly read, pjg sgt ;)

    nice dress..

  16. hehe gudluck ame..
    eaa raya lambat lagi lah..
    selamat berpuasa..:)
    nice pic tu..

  17. thanx sudi singgah blog saya..saya nk wish gud luck gak k..huhu

  18. hey si kacak. sponsor pon join gak ehh ? haha. good luck ame :)) ade ong lha tu. ater, nsem beno :DD

  19. wow..segak,encem,kacak n b'gaya..huhu
    gud luck ame..

    bju yg ame design sndri 2 cool la..

    :)

  20. amboi...byk nye baju..but kan yang jubah tu mmg cantek..heee

    gud luck ame !

  21. fiLfiL says:

    wahhhh..
    dsign sndri tuh..
    gud luck keyh ;)

  22. ~aLoNg~ says:

    2nd pic tu posing macam model taw,, hahaha, xtahan siot~

    good luck okay :))
    +
    selamat hari raya :)

  23. erleena says:

    posing sakannnn haha gdluck bro !

    http://erleena268.blogspot.com/2011/08/saya-anggun-berbaju-kurung.html

  24. MAISHARAH says:

    memang segak hehehe!!gud luck juga

  25. maceh sudi singgah belog cik reen..
    memang segak pon..hihihii
    gud luck...

    http://duniacikreen.blogspot.com/2011/08/saya-anggun-berbaju-kurung.html

  26. balas singgah..hehe
    suke yang 2nd pic tu..baju cam ala2 koboi.. >,< love it

    btw,selamat hari raye juge yea :)

  27. nsyud91 says:

    wahh , jubah design sendri :) Talented :D Selamat Berpuasa Ame :) Syud dah follow blog ame :)

  28. eera says:

    segak la adik.. wish u luck !

  29. Fuza says:

    Balas kunjungan...thanks yer.. n gud luck juga untuk ame... Slemat hari raya aidilfitri.. :-)

  30. salam ziarah ^^, .. eh eh .. bff nye cntest erk ? hehe tQ sb sudi dtg.. mawar jenok balik erk .. wish luck too :)

    salam lebaran kian terasa ~.~

  31. wah...dah ada baju raya..kita tak beli lagi nie.. T_T

  32. Eyra. says:

    Nanti boleh design baju kurung untuk eyra pulak kan? Teehehe

    p/s ; Good Luck!

  33. singgh sini pulak...
    mcm leyh jadi model2 bj raye jerk..hehheh
    gud luck keyh

  34. KPGisMe says:

    ame ooii..gudluck ek..selamat hari raye!(n.n)v

  35. farah says:

    heee nengok sini. goodluck ye !

  36. hai ame...slm perkenalan..
    gud luck untuk kamu :-D

  37. Ala ala kalau nampak colour dia lagi cantik.
    hee :)
    Gud luck btw! :))

  38. pinjam leh bj tu???huhuhu...cantik lor..tapi kalau bercolour mst lagi cantik...
    btw...gud luck tooooo

  39. missayien says:

    wah,segak2!!!
    tambah part jubah tu..
    memang smart..
    nak wish good luck kat ame gak
    and selamat hari raya :)

  40. thax sbb view page sy..gud luck utk awk jugak..:)

  41. cool....
    raya pakai bju yg design sndri.
    TerBAEKlah..!!
    =)

  42. hai...ho ho ho..tq sudi melawat blog zura...gudluck der...hehehehe...

  43. wahh..stylo la bju mlyu awk.. dpt ikat2 lagi..:)..

  44. nk wish gud luck jugak nihh ! gud luck .
    ahaha ,kacak (:

  45. gdluck too ame....waaa...sakan bpossing 2...hehe

  46. CIK PARO! says:

    gud luck!

    cik paro suka jubah tu..
    lain dri yg lain tau...

  47. cik idora says:

    waa hensem nye dye...
    cik idora skew sgt tgk lelaki pkai bj mlayu.. :)

    p/s : thanks dtg blog cik idora.. gd luck utk awk jgk sbb join contest ni... slalu2 lah dtg blog sharina idora ye ..

  48. gud luck ame...
    menang kalah xkisah kan..
    yg pntg dpt knl blogger yg join contest ni kan.. =D

  49. nak tengok baju raya amir, so tekan link dr latest punyer entry~

    Best la boleh dapat baju raya design sendiri~ nak kene try nih.. aman pown ada gak taste tersendiri hehehe...