ShoutMix chat widget
Hide your ShoutBox

Layak Ke Dia Digelar Model -.-

Posted by Amir Aidid - -

salam pembaca sekalian .

note ; entry penuh dengan gambar gambar perasan saya ! 

who will say NO to modelling ? angkat tangan ? i bet semua orang will say YES to this modelling stuffs kan ? wearing those classy and stylish outfits and pose in front of the camera(s) . pergi photoshoot sana , pergi photoshoot sini . gaya kan baju from this and that boutique or label right ? now , i bet semua orang will say YES to this modelling stuffs kan ?

mungkin semua minat with modelling ini , but as we all know , to be model there are syarat itu and syarat ini , rules itu , rules ini kann . so better ask yourself , mampu ke kita ? not only you , me myself pun kena tanya the same thing , mampu ke ame ini ? -.- can you help me to answer my question ? enjoy yourself with my picture and tell me , mampu ke ame ? sebab im so dying to be a model . *okayy berangan only* HAHA :))


*************************************************************

picture 1


Picture 1 is one of my favorite picture . ;) auww . i dont know why , tapi ame rasa cantik sangat gambar diatas ini . so , what say you people ? i was standing , bersandar to be exact kat pokok yang sangat besar yang terdapat betul betul di depan Kota A'Famosa Melaka . pernah ke sana ? i think you should visit Melaka one day .


*************************************************************

 picture 2 


fuhh , diilhamkan daripada Taylor Swift's Mean Photoshoot , ame pun terpaksa laa tahan sakit akibat batu batu besar itu ya . -.- Picture 2 diambil diatas landasan lama berhampiran dengan Kota A'Famosa juga . kat sebelah ame terdapat keretapi lama , masa dengan shoot , terasa takut kalau tetiba keretapi lama tu bergerak macam mana ya ? :O


************************************************************* 

Picture 3


okayy , siapa dapat jumpa kecacatan Picture 3 , ame akan iklan kan blog dia kat slider ame di Home Page itu selama two weeks ! serious nie , tak main main . first person who manage to find kecacatan gambar diatas , ame akan iklan kan blog dia di slider ame ya . ;) still , Picture 3 diambil di landasan lama yang sama seperti Picture 2 diatas .


*************************************************************

Picture 4


please hope this is the last picture for this entry , i bet you all mesti dah jemu tengok muka ame kan . HAHA :)) jangan ada yang muntah hijau pleaseeee . i still need you to visit my blog daily . hah ! ini laa keterapi lama yang ame maksud dalam Picture 2 dan 3 diatas . walaupun sudah lama , ianya masih utuh ya tuan tuan dan puan puan . ;)


*************************************************************

now im done showing you all my pictures , so mampu tak ? HAHA :)) you know what , ame rasa kann semua orang mampu and menepati syarat or rules to be a model , as long as we have a great photographer beside us . setuju ? bagi ame kan , photographer make the person , a model . you all faham kan ? 




14 Responses so far.

  1. nak teke nak teke apa kecacatan itu , buleh ? *kenyit kenyit mata*

  2. AyiLarimA says:

    mungkin ada betulnya cakap Ame tu, tapi bagi Mira bukan smua orang mmpu untuk jadi model. Nak tahu sebab apa?

    1. Bukan semua orang "fotogenik"
    2. Nak jadi model perlukan wajah, body espression yang menawan.(Ini untuk model yang boleh dijual ye)
    3. Ini yang penting, Sesiapa yang suka posing2 depan kamera WAJIB sedar dia mampu tak jadi model.

    p/s: ini sekadar p'dapat je :)

  3. AyiLarimA says:

    Mira datang lagi ni : Mira dah nampak kecacatan dalam picture 3. Tapi tak sure laa betul ke tak tekaan Mira ni.

    1. Ade straw dekat kaki Ame, antara batu2 kecik.
    2. Gamba tak berapa centre, terlampau ke kiri.
    3. Nampak wayar and penyangkuk keretapi lama dekat belakang gamba Ame.

    Tak sure betul ke tak ye :)

  4. an nyek says:

    kecacatan...ek tak nmpak la gambar k 3 tu...ade sampah straw tu ke??

  5. saya kata NO . haha nice pic anyway ^^,

  6. pergh ! haha. speechless. layakk sesangat -__-"


    http://fyapelangi.blogspot.com/2011/08/tazkirah-ramadhan-5-kan-best.html

  7. haha..kemain lg dia photoshoot.. :p

  8. amboih ame,,sakan!

    picture 3 tuh haha dina nak tumpang gelak kejap..cacat part tgn kiri u tu kot haha.

  9. i.Alyaa says:

    straw anyone?
    kaaan?betul tk kt picture 3 tu?
    ;)

  10. gud job ame. :) nice pose.trust urself,insyaAllah..u'll be a great model.(wanna b) tp bkn model kn.xpe la..gaya da ada.

    -abg x ske camera.

  11. ....as long as we have a great photographer beside us.
    SETUJU SGT!!!