ShoutMix chat widget
Hide your ShoutBox

Singgah Sahur Review # 2 .

Posted by Amir Aidid - -

salam Jumaat semua ! 

im back . *waving hands* haa , kali ini ame kembali untuk me-review 10 lagi blogs yang menyertai segmen Singgah Sahur Pucukandubi . sambutan untuk segmen ini sangat mengalakkan ya tuan tuan dan puan puan , ame tak sangka ianya mendapat sambutan sebegitu rupa . hoyeahh hoyeahh . HAHA :)) dan ingin terjah mereka , CLICK saja pada header mereka ya .


haa , tengok tu , ada butterfly bagai . well , blog yang agak menarik untuk dilawati . readable ;) and ohh , if possible kan , widget followers tu kamu naik kan atas sikit ya . senang orang nak click follow nanti . and , kalau boleh , letak kan 3 entries per page untuk loading yang lebih cepat ya .


wahh , bagus blogger ini . beliau mengunakan kretiviti beliau dengan menawarkan perkhimatan tempahan banner dan header SINI . harga yang ditawarkan sangat berpatutan ya . overall blog ini sangat jelas dan senang untuk dibaca . dan sangat mengambarkan blog seorang wanita . :)


siapa yang tidak kenal dengan pemilik dan pengemar kucings ini . :) sebelum itu , blog ini sedang mengadakan satu contest sempena bulan Ramadhan ini , SINI . blog ini sangat menarik untuk dibaca ya tuan tuan dan puan puan . walaupun menggunakan background hitam , namun segalanya jelas untuk dibaca .


blog ini punyai lagu yang sangat menarik ya . tapi , if possible avoid using that auto-play ya . ;) and background kamu menarik dan sangat berkelip kelip . it is fine with me , tapi tumpuan ame lebih tertumpu kepada background daripada entry yang sedang ame baca itu .


blog yang penuh dengan bunga bungaan , me liokee gitueww . :)) the fonts semua senang nak dibaca , jelas dan terang . and one thing , bout your followers widget tu , if possible , letak kan diatas ya . bukan apa , tanda kita hargai followers kita kan . so , harus laa letak mereka tinggi tinggi kann . ;)


haa , blog wanita seterusnya , ramai nie wanita join segmen saya . :\ haha . one word that i can say , simple yet menarik . some people like blog yang simple without those heavy widgets right ? am i right ? so , blog ini harus laa menjadi pilihan kamu semua ya . ;) ame suka header dia , somel !


long time ago , at the end of the rainbow ... okayy blog seterusnya , Cik Sangat Setia ! pembaca tegar blog ame ini , ame tahu . haha . :)) nothing much bout this pink blog , simple . loading pun cepat , mudah untuk dibaca , jelas dan terang fonts nya . segalanya kemas dan teratur , maklum laa blog wanita . ;)


amboi lagu blog ini , lagu sempena bulan Ramadhan giteww and its auto-play . :\ the fonts , the background and stuffs semua okayy . terang dan jelas untuk dibaca , ame yang rabun nie boleh laa letak tepi cermin mata ame nie . :) good job girl and how old are you ehh ? nampak macam muda laa .


okayy fine , header somel sangat ! boolat mata kanak kanak itu . haha . :)) blog dah terbaekk dah , rajin rajin update and rajin rajin blogwalk singgah blog lain ya . like , tell the whole world you have a blog . ;) ohh , one thing , widget followers tu kalau boleh naik kan atas sikit ya . better .


boleh ame tanya ? merujuk kepada header , blog ini punyai dua authors ke ? kalau betul , woww . so macam ne kamu update semua ? siapa yang ada idea update laa ya ? or ikut turn ? minggu nie kamu , minggu depan yang lagi seorang ? maaf laa banyak tanya , first time ame jumpa blog with two authors . :)

and done ! another 10 blogs ame sudah selesai review . fuhhh *laplappeluh* HAHA :)) ame ingin memohon maaf kepada kamu semua jikalau apa yang ame cakap kan diatas ada mengguris hati dan perasaan kamu ya . nie minta maaf awal awal nie . haha . 





14 Responses so far.

  1. cik ana says:

    thanx 4 review..
    thanx jugak yer tuk nasihat tuh..
    insya allah ana akan cuba ubah yer.. enjoy sgt join segmen kamoo =D

  2. nanakimie says:

    hehe...thanks 4 review! header tu org yg buatkan...kalo nana buat tak jadi somel gitu...shomot jadila:)

  3. lazer ke hape T.T. haha. memang sgt tegar :D

  4. @cik ana ; ame review apa yang ame nampak je tau . ;) hope you dont mind . :)

  5. @nanakimie ; somell header tu . seriously . geram tengok . grrr grr . HAHA .

  6. @FYA PELANG! ; kannn . i know you are . HAHA . mana ada lazer . T.T

  7. thankz 4 review.. :)
    umur dah 18tahun..
    da tue pown =,=

  8. yad'z says:

    wahh.. untunglahh mereka2 tu direwiew,, blog saye tanak review? heheehe.. kiddin2.. blog tu semua cute2 kan.. shuke tengok.. ^^

  9. @hayatFARAH ; haha . kalau 18 tahun tua , ame yang 20 nie apa ya ? HAHA .

  10. @yad'z ; haha . ame review blog mereka yang join segmen ame . :) insyaAllah kalau mampu semua ame akan review . :)

  11. Alisya says:

    dah jenguk blog mereka jugak~~