ShoutMix chat widget
Hide your ShoutBox

Keselesaan Berjubah .

Posted by Amir Aidid - -

salam semua ! 


ame rasa masih belum terlewat untuk ame ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri , Maaf Zahir dan Batin kepada semua pengunjung blog ame ini . :) sangat berbesar hati ame dan juga blog ini menerima kunjungan daripada kamu semua . :)


seperti yang anda semua ketahui , ame memilih untuk berjubah bagi memberi sedikit kelainan pada Raya tahun ini . ye la kan , orang lain loratt dengan Baju Melayu dan Samping bagai , ame sarung Jubah je . senang . -.- HAHA . and one thing about berjubah ini , ada laa Keselesaannya ! ;)

maaf , gambar tidak jelas dan riak muka yang tidak ikhlas . -.- 

haa , kenapa ame menyebut mengenai Keselesaan Berjubah ya ? -.- okayy mari ame terangkan . ;)


1. ame tidak perlu bersamping .
secara jujurnya , im not Samping people . ame rasakan agak kurang selesa apabila bersamping . nak duduk susah , nak jalan susah . its like , senak senak kat perut tu akibat gulungan samping tersebut -.- itu laa yang ame rasa . so , dengan pakai Jubah , tidak perlu laa ame bersamping kann


2. ame tidak perlu banyak bergosok .
kalau pakai Baju Melayu with Samping , harus laa kita gosok three items kan ? Baju Melayu , Seluar and Samping . yang paling leceh gosok seluar , betul ? haha . so , dengan pakai Jubah , tidak perlu laa ame mengosok sebanyak three items itu . ame hanya perlu gosok sehelai Jubah yang panjang -.- 


3. ame tidak perlu duduk kepit kepit .
HAHAHA . whats with duduk kepit kepit ini ame hah ! :)) kalau anda berbaju Melayu and Samping bagai , i bet mesti anda semua duduk like kepit kepit semua kan ? sebab nya , tak mahu Samping terbuka or beralih rupa semua kann ? tapi bila pakai Jubah , ame boleh kangkang sebesar mana ame nak tau ! -.- insyaAllah tak terbuka or beralih rupa . haha .


4. ame tidak perlu any buttons .
Baju Melayu and butang Baju Melayu memang tidak dapat dipisahkan . terkadang tu , pagi pagi Raya kecoh satu rumah sebab cari butang tak jumpa , pernah alami nya ? harus laa pernah kann . so , untuk tidak menghuru hara kan pagi Raya ame , ame telah designkan Jubah ame with butang-less . haa , macam mana tu ya . macam ini *sila rujuk gambar dibawah* HAHA .

see , told ya butang-less ! 


so , you all apa tunggu lagi ! mari laa kita beramai ramai berjubah pada hari Raya tahun hadapan . insyaAllah ada rezeki , ada jodoh , panjang umur kita akan berjumpa dan menikmati Syawal pada tahun hadapan . amin . sampai disini saja laa entry ame pada hari ini . jumpa lagi esok ! bye . :)




8 Responses so far.

  1. Apa yang paling bets, baju tuh design amor sendiri. Memang cantik and creative..
    InsyaAllah aman try cari jubah plak nanti haha..kene jinak2kan diri mencari jubah

  2. Bell says:

    betul tu..jubah lagi senang...

  3. susah nak jumpa orang klantan pakai baju melayu dengan samping..gua pon x pernah pakai~hahaha..btw, slamat hari raya ame! :)

  4. sudeh says:

    hak3
    gosok baju punn malas ame ekhh
    kui2

    *jubahh ame cantik wooo ;D

  5. Gelugoq says:

    hoho.. sempoi jugak jubah nie
    part butang-less tue yg best :D

  6. sesegar says:

    WOHA!
    cantik gila .
    mana kau beli ni? any suggestion?