ShoutMix chat widget
Hide your ShoutBox

movies review , kind of ?

Posted by Amir Aidid - -

hey kakak kakak , abang abang di luar sana !

apa khabar kamu semua ? ada rindu sama ame tidak ? alolo . HAHA :)) well , hari ini ame ingin review few movies yang telah ame tonton ya , Transformers: Dark of The Moon , Sekali Lagi dan juga Flat 3A ! haa , ame percaya kamu diluar sana sudah pun menonton ketiga tiga movies yang ame listkan above kan ? ;) 


above are some of the movies yang kami tonton .

Transformers: Dark of The Moon
ame mulakan dengan Transformers: Dark of The Moon . well , cerita ini sememangnya ame nanti nanti kan ya tuan tuan dan puan puan . for me , cerita ini sangat menarik ya . seriously , duduk tak sandar kot , punya laa tekun tenung screen . HAHA ;) overall , ame enjoy menonton cerita ini ohh , tapi the duration , agak lama laa . :\ nasib baik ame bawa popcorn and drinks :\ HAHA . so , 4.9 out of 5 stars ! 
CLICK HERE for plot summary . ;)

Flat 3A 
haa , ame tengok Flat 3A hokeyy . berani ke ? hellooo ame berani laa , dua bodyguard ame bawa tadi ! :)) motiff sangat bawa bodyguard kann . well , cerita ini agak menakutkan bagi orang penakut macam ame :\ and geli geli too , ohhmyy , ada lintah besar besar dalam cerita ini . :O sangat geli okayy . and overall , cerita ini berjaya buat ame menjerit tadi , so , 4 out of 5 stars !
CLICK HERE for plot summary . ;)

Sekali Lagi 
for the first time in my life , ame menonton wayang seorang diri . best juga menonton seorang diri tau . :\ and cerita ini , one word that can describe , SEDIH ! like seriously , merembes ya air mata ame ketika menonton cerita ini . nasib laa tengok seorang , kalau tidak mahu kena gelak dengan rakan sebelah . HAHA :)) Mia Sara si kecil itu sangat comel ya dan Lisa Surihani pule , ohhmy . *drooling* so , ada Lisa Surihani and Mia Sara , ame beri 4.5 out of 5 stars !
CLICK HERE for plot summary . ;)

im done here ! so , apa kata kamu kongsi kan pule movie apa yang kamu tonton di ruangan komen di bawah ya . 




10 Responses so far.

  1. to fatin syahirah ; belum laa you . part one tak tengok lagi , kalau terus tengok part two , nanti tak faham pule . :\

  2. ohh hantu Fatin tu ehh ? actually its kinda sedih bila mak dia cium mayat yg dijumpai tu , then roh dia bejalan pergi dengan aman :)

  3. wayang ? ohoho. failed * fya lha yang failed :P kureng :/


    kalau tb, bole lha. juvana. haha !

  4. ketiga-tiga filem ni fiq belum tengok lgi..(:

  5. abg da lme x tgk wyg.. ;( hrtu tgk transformer n kl gengster pun bli cd je.

    johor ni cpt..hehe.2hr kua wyg,cetak rompak da brlmbk.

  6. Anonymous says:

    i din watch transformers yet. tp harry potter dah tgk 3 kali. hahahaha

    -youknowho-

  7. TeAqArH says:

    ame..teaqah x tgk sume pun lg cite ni..sedih sbb xde sape pun nk tmn tgk wayang...:(

  8. teringin nak tengok sekali lagi ,. huuuu~

    moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana

    http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/is-that-true.html

  9. belum tengok sume cte uh..
    ade sape2 baik hati nak post CD x??hehe