ShoutMix chat widget
Hide your ShoutBox

The Same DNA , Me And My Mom !

Posted by Amir Aidid - -

hello brotha and sistha ! 

haa , dah lama rasa nya ame tak buat entry ame berjalan jalan kan . sebab apa ya ? sebab cuti ini , ame asyik duduk di rumah saja . *nanges* haiyoo , cuti kali ini terlalu lama buat ame , 4 months ! bila tidak cuti , sibuk nak cuti laa , penat study laa . haa kau ! sekarang cuti 4 bulan , kau jangan laa nak merengek pule kann . HAHA :)) 

semalam mama cakap yang dia harus tebus Jusco Coupons , kata nya hari ini last day . nak tebus , kena laa ke Jusco kann ? auwww ! shopping la tu kann ? *meriah muka ame and mama pun sama excited* so , kami pun gigih laa menunggu papa pulang dari meeting , katanya ada meeting with Datuk Seri Mohd Ali Rustam kita , mengenai perhimpuan BERSIH nanti . :O Datuk pesan supaya berhati hati dan tidak melibatkan diri pada ahli mesyuarat semalam . okayy baik Datuk ! ame duduk rumah diam diam !


sesampai je di Jusco semalam , mama gigih ke Service Counters untuk menukar Coupons tersebut . and ada one thing ame rasa tidak selesa about Jusco's Service Counter ini . you know what , muka kakak yang duduk di counter ini macam nak telan orang ohhkayy ! maigod , takut ame ! they should put kakak with nice and friendly face kat Service Counter ini ya ! setuju ? ;)


"mama , how many times adik nak pesan , no business matters while kita hangout bertiga . kindly switch off that phone please ." :) tengok laa mama itu , tengah sibuk pilih pilih seluar pun dia boleh layan phone call lagi . haiyoo , mama mama . well , faham faham saja laa nak dekat dekat Raya ini , customers semua sibuk laa cari mama untuk tempah baju for Hari Raya nanti . tak ada mama , tak ada baju raya for them . BHAHA :))


mama pilih seluar , 30 minutes . mama pilih kasut , 45 minutes . mama belek belek handbag , tapi tidak beli , 30 minutes . :)) anak bujang mama snap picture , less than 5 minutes . HAHA :)) . harus laa kan jumpa cermin besar ambil gambar diri sendiri . lantak laa orang nak fikir apa during that time . and maigod , ame perasan something , nampak tak lengan ame tu ? kecil nya :O kurus nya laa ame nie . any tips nak gemuk kan badan ? :\


ohh lupa pule nak mention , semalam kami keluar menaiki kereta yang berasingan ya . papa dan mama nak kereta depan tu , and ame pule drive kereta sendiri haa . tujuan nya , my aunt nak pinjam kereta ame tu , kata nya kereta my aunt minyak hitam nya bocor . melimpah habis ! kesian pule kat my aunt . so nak memudahkan pergerakan my aunt ke sekolah , plus my aunty sedang menunggu hari untuk BERSALIN , mama bagi pinjam kereta ame tu . :) 

daripada Jusco , ame hantar kereta ke Malim , fuhh . penat ohh . ame pule jarang drive malam ya tuan tuan dan puan puan . so , agak mencabar juga ya drive malam malam . HAHA :)) dalam jam 1 pagi juga laa sampai rumah selepas lepak supper with my parents . ohh , seronok ya hangout with parents . :) 




7 Responses so far.

  1. A N E F F says:

    ohh aku hengat ada duit lebih naik kete asing2 . ape ? pergi pekan ya ? lalala ~

  2. shoping raya awal2 eh?
    bgsnye kasi pinjam kereta...
    xD

  3. waa~ sharing the same hobby dengan mak, best!! kalau bab amik gambar x perlu malu2, kita x susahkan mereka yg melihat hehehe.. live ur life to the fullest Ame~

  4. Anonymous says:

    u r so cute in the pic. like it so much.

    p/s: shop 4 raya kt kl ke?

    -youknowho-

  5. A M E ! says:

    to aneff ; HAHAH . tak laa , aunty nak pinjam kereta , tu yang pi asing asing tu . beli ape ? mama jue beli kasut and seluar .

    to eazy ; ehh tak laa . shopping raya belum lagi . HAHA . nanti nanti .

  6. A M E ! says:

    to aman ; sharing hobby ngan mama , shopping ! HAHA . kadang kadang sama sama menjerit kalau nampak ade sale . 20 % pun dah cukup untuk wat kami jerit . HAHA .

    to anony ; HAHA . am i ? tapi nampak kurus laa . -___-"

  7. mira bia says:

    best kan hangout2 ngan parents.. =)