ShoutMix chat widget
Hide your ShoutBox

Aku Menangis Lagi ..

Posted by Amir Aidid - -

sebentar tadi , sedang ame asyik berIM di Facebook with my friends , tiba tiba ame ditegur oleh someone diIM juga laa . hes actually one of my friends , ya ame kenal dia di Facebook . agak lama kami tidak bertegur sapa ya . last time we met , kalau tidak silap ame dalam dua bulan yang lepas . lama tu kann ? walaupun kami kenal dari Facebook , tapi hubungan kami agak rapat ya , sama seperti rakan rakan ame yang lain . 

dia ; ame ! how are you ? fine ? maaf laa lama tak tegur ame . bukan tak nak tegur . busy kan kerja . ame tau kan kerja saya macam mana . sihat tak ? jaga diri baik baik tau . jangan sampai sakit , demam pun tak mau tau ! :) ohh study macam mana ? okayy ?

ame ; hey .. im fine , im fine . amboi , lama kot tak tegur ame kann ! ye ye . ame faham kerja kamu macam mana . hey , harus laa ame jaga diri ini baik baik . kenapa ? alaahai , kalau nak demam tu , demam gak kann . study ? haiyoo , ame kan tengah cuti nie , till bulan 9 . so , relax kan rumah je .

dia ; ame ? saya nak bagitau something ini . rahsia tau nie . HAHA :)) tapi sebelum tu , janji jangan cakap dengan siapa siapa ya . 

ame ; baik ! saya janji . cepat laa nak tahu nie , kenapa ? nak kahwin dah ehh ? dapat nak pangkat lagi ? *dengan excited nya* 

dia ; saya ada barah usus tau *katanya seperti tiada apa yang perlu dirisaukan* doktor dah sah kann dah . :) minggu depan ada checkup lagi . malas laa saya nak pergi , nak rehat kat rumah je , nak online puas puas . :)

ame ; awak . jangan laa bergurau dengan ame ! *airmata dah mule meleleh* cakap laa betul betul ! tak suka laa gurau macam nie ! 

dia ; ame ? listen to me . saya tak gurau dan doktor pun dah sah kan . ame ? awak dah janji kan tak akan bagitahu siapa siapa ? awak orang pertama yang tahu ini . family saya pun tak tahu lagi . rahsia kan dari mereka ya ? saya tak nak mereka risau . ame ? saya out dulu ya . nak rehat , sakit nie . huhu .

ame ; awak ! janji dengan ame yang awak akan lawan penyakit tu . janji dengan ame yang awak akan sihat ! janji ya dengan ame . makan ubat yang doktor bagi , pergi checkup jangan tak pergi pule ! dengar tak nie ? 

dia ; baik laa ame ! saya out dulu ya . *terus offline*


maaf entry kali ini agak panjang kerana berbentuk dialog . :O kepada siapa siapa yang baca entry ini , ame mohon agar kita sama sama doakan kesejahteraan kawan ame itu ya . nak tolong , ame sendiri tak tahu nak tolong bagaimana . apa yang kita mampu sekarang mendoakan kesejahteraan dia kann . :') 

airmata ku gugur lagi .
:')




4 Responses so far.

  1. Anonymous says:

    I'm speechless. Ya Allah, kau sihatkan lah kembali kawan ame yg sakit ni. Sesungguhnya kau maha pemurah, lagi maha penyayang. Amin!

    -youknowho-

  2. tyka says:

    MasyaAllah .. semoga Allah sentiasa beri dia semangat .. insyaAllah