ShoutMix chat widget
Hide your ShoutBox

Anonymous Much ?

Posted by Amir Aidid - -

salam semua .


merujuk kepada title kepada entry ini , Anonymous . apa yang kamu semua tahu mengenai Anonymous ? yang dok hack laman laman web Malaysia tu ke ? -.- bukan ya . we are not going to talk about that Anonymous . but we are here to talk about this Anonymous , someone who commented at our blog without identity . :O without using his / her own account . so , now you know which Anonymous we are talking bout ya , not the one with big white mask tu . -.- 


so , blog siapa yang pernah kena attack with Anonymous ? angkat tangan ! kenapa ame cakap kena attack pule ? :O well , normally people yang guna Anonymous bila nak komen our blog tidak mahu identity diri nya terbongkar . hal ini kerana komen komen yang ditinggalkan oleh Anonymous biasanya berbaur kutukan , sesuatu yang ingin menjatuhkan , luahan ketidakpuasan hati dan bermacam macam lagi yang menjurus kearah negative . :) am i right ? -.-


macam mana nak avoid Anonymous from keep attacking our blog ehh ? satu cara mudah , tick at Who Can Comment kat Users With Google Account or OpenID seperti dibawah . ;)
bila kamu sudah tick pada Users With Google Account or OpenID , no more anonymous will leave comment(s) at your blog . as simple as that . ;) tapi kamu mesti masih tertanya tanya kan , kenapa Anonymous singgah blog kamu ? jawapan ame ; kamu yang jemput mereka singgah . :)


hoho , mana ada kami jemput ame , haishh tak ada laa tak jemput pun and bla bla bla . sebelum itu , cuba kamu tengok , or kaji semula *wahh gitu kan kaji* , entry manakah di blog kamu yang diserang Anonymous ? ame percaya , entry tersebut berbaur like kutukan to other blogger , condemn blogger sana blogger sini , ulas mengenai someone secara lebih lebihan . betul ? ini berdasarkan pemerhatian ame laa . -.- entry entry macam itu laa yang Anonymous suka youlss .


thats why ame cakap kat atas tadi , kamu sendiri yang jemput Anonymous singgah blog kamu . :) jujurnya ame cakap , blog ame sendiri pernah diserang oleh Anonymous tapi ame tidak approve pun komen mereka . haha . :)) well , bila ame approve , then ame buat special entry mengenai Anonymous komen blog ame , itu sebenarnya ame beri kemenangan kepada mereka . so , better untuk ame tidak approve komen mereka kann ;) psst , you have to work harder Anonymous . -.-


p/s ; who love Anonymous , a.k.a Cik Anon ? put your hands up ! :)) 




16 Responses so far.

  1. sayang pakcik anon ketat2 ha
    kdang2 tue ad yg mmg suka anon komen kt diorg
    leh dpt byk feedback

  2. i love anonymous as they love to critics my blog as well.. (in fact,none anonymous dare to attack my blog yet)

  3. hai ame.. thanx share dis info..
    xske2 cik anon...hehehe..salam lebaran yer =)

  4. i do love anon~ ;) anon bt kita femes.hahaha

  5. AyiLarimA says:

    haha, mira penah jugak di-komen oleh si anon ni.. huhu, teruja btol.. hihi..

    p/s : entry khas untuk Ame :)

    http://aylliarimasiprincess.blogspot.com/2011/08/blog-di-iklankan-oleh-blogger-boy.html

  6. ade gak org yg attack2 blog org ek . bln ramadhan tau . hehe . thanks for this info meyh . cik anon~<3 ^^

  7. haha..i love your ayat laa..:D

    "psst , you have to work harder Anonymous."

  8. tapi kesian kat kawan2 yg x de blog hahahah
    bole gitu

  9. SyuE says:

    so far.. syu lum dpt lg comment dr spesies tu. ;p btw, tQ utk tips nk elak dorg komen tu. ;)

  10. cik ano tak pernah dtg . mknanya blog saya tak menarik lah ya ? -.-

  11. nasib je tak pena kena attack dgn anon jahat neyh......kalau anon baik,beri pendapat yang bernas untuk penambahbaikan blog,lagi best :)

  12. tengok keadaan juga la anon ni...ada yang ok...hehe

  13. farz zull says:

    ahaha...x penah la kna attack ngan cik Anon lagi, its ok, we have our rights, boleh ja nak approve or delete comment tuh, setting jangan x setting...;)

  14. Clara says:

    Alhamdullilah takat nie tak pernah kne serang dgn anon.. klu anon komen tu, kebnyakkan anon tu semua bek2... hehehe..