ShoutMix chat widget
Hide your ShoutBox

Kisah Ame dan Pejabat Pos !

Posted by Amir Aidid - -

salam semua .

note ; entry emo -.-

dua hari ame tak update blog kan ? so , miss me ? haha -.-


haa , hari ini ame nak bercerita tentang POS MALAYSIA CHENG ! siap CHENG haa , biar semua orang tahu ! haha . to be exact , tentang LAYANAN nya . :) apabila kita berurusan dengan seseorang , seharusnya kita mahukan layanan yang terbaik bukan ? begitu juga ame , tidak kira laa dimana kita berurusan , sama ada di kedai tepi jalan , pejabat pos , mahupun di butik bertaraf antarabangsa , kita mahukan layanan yang terbaik kann ? ;)


bagi ame layanan yang terbaik adalah layanan bersertakan SENYUMAN ! ikuti dialog ame dan juga kakak-kerja-sampil-lewa-di-pejabat-pos-cheng dibawah ini ya .


ame ; kakak , ohh kakak . 


kakak pos ; *tidak pandang ame langsung* ermm ? 


ame ; saya nak PosLaju punya form boleh ? nak dalam dua , tiga helai macam tu .


kakak pos ; PosLaju dah jalan , esok datang lagi sebelum jam 4 . *masih tidak pandang ame , dia sibuk dengan kerja mengecop atas meja dia*


ame ; ohh , saya bukan nak pos hari ini . saya nak form itu saja . :)


kakak pos ; esok datang lagi sebelum jam 4 petang ya . *pandang ame sekali imbas tanpa senyuman*


ame ; kakak ? saya cakap saya nak form sahaja , bukan nak pos hari ini . apa kena mengena dengan jam 4 petang ? -.- PosLaju dah jalan dia punya pasal laa , yang saya nak form ! form PosLaju ! *buat muka ketat*


kakak pos ; *sambil tenung ame dan terus menekan number untuk next customer*


ame ; @#$^%*^*$^ *dalam hati ya makian ini*


apa pandangan kamu semua mengenai situasi diatas ? -.- adakah patut ame dilayan sebegitu rupa ? T.T tanpa senyuman , dengan suara yang garau , dengan tenungan yang tajam . ya ame tahu , orang sangat ramai pada hari berkenaan , tapi kerja kau duduk je dan pengecop ! penat sangat ke ! kalau setakat duduk dan buat kerja ringan baru jam 4 petang kau nak tarik tarik muka bagai , baik duk rumah layan laki kau ! like seriously , im soooo pissed off with that kakak ! 



unluckily ame tidak sempat nak ambil nama kakak berkenaan . andai kata laa ame dapat nama kakak berkenaan , siap laa dia ! layan orang macam nak tak nak je . pandang pun tidak , apatah lagi senyum ! susah sangat ke nak senyum ? ame bukan minta dia bancuh kan coffee untuk ame pun . -.- menyombong sangat . kalau dengan mama , mesti kakak itu dah kena dah . baru kerja pejabat pos dah nak menyombong !

tak nak datang lagi sini !


Pos Malaysia Cheng ! please do something regarding your staffs' manner ya . mungkin mereka layak untuk bekerja disitu berdasarkan kelulusan pendidikan mereka . tapi adakah mereka layak untuk melayan customers Pejabat Pos berkenaan ? 


satu cadangan ame , uji your staffs . macam mana nak uji ? hantar someone that act like one of the customers and you observe macam mana your staffs layan that someone . hantar laa siapa pun to be that someone , remaja ke , anak kecil ke , or mungkin juga warga emas . then only you will know how your staffs layan the customers . -.-




15 Responses so far.

  1. sudeh says:

    HAHAHA !
    orangg macam nie cop jea tapak kasut kat muka dia
    payah beno >.<

  2. sepatutnya kena repot terus biar kena pecat ni! kuangajo tol orang cenggini! grrr

  3. SyuE says:

    syu slalu gak kene. tp sbb syu ni kecut ckit nk soud blk. diam je la. ;p

    dorg ni mmg tak pernah diajar kut care2 nak layan customer sblm msk keje kat c2. ;)

  4. pehh , aku baru berhenti kerja kat 7e cheng dekat situ . buat malu orang melaka je lah akak sengal yang abadi tu . bajet gila . -.-'

  5. oh masa ni saya sedang pegang bnda yang hendak dipos itu di luar pejabat pos itu .

    mujurlah saya tiada di dalam pejabat tersebut . kalau tidak , huh !

  6. ana pun pernah jugak kena mcm tuh.. dlm hati nak sound tp tkeluar pun kat mlt sound.. hehe.. pjbt pos slalu mcm tuh ame.. bkn tuh kat bank pun sama.. layan kita ni mcm xtau pe jer.. tmbh2 yg bdk2 lg la dia lyn mcm apa lg.. geram tol.. grrrr~

  7. budi bahasa la sket,bkn susah pon kan :)

  8. haha.. bagi je penumbuk sebijik..baru dia tahu sape taiko.. huhu

  9. lain kali cakap je kau bajet bagus..
    hahaha...mostly kakak pejabat pos cmtu..
    sengal gile

  10. Hans says:

    owh
    aneh akak tu
    lain kali kasi aduan dkt kotak aduan pelanggan
    tak pun email kan jer dkt surat khabar
    biar akak tu sedar sikit
    :-)

  11. perghh!! terok gile sampai tekan giliran seterusnya sekali. kalau aku mau kena sound je akak tu.

  12. report saja pasal orang itu....
    wa kasi tembak chop d muka dia...
    xD
    period kot hik2

  13. Anonymous says:

    alamak...ni mesti kes nak pos baju raya akak ni...ala cian....huhuhu..........-wanty