ShoutMix chat widget
Hide your ShoutBox

Busiest Person On Earth !

Posted by Amir Aidid - -

salam sejahtera semua .

wow , tinggal beberapa hari saja untuk kita melangkah masuk ke Bulan Ramadhan ya . :) gembira rasanya hati ini dapat jumpa Ramadhan lagi . syukur kepadaNya ya . ohh ya talking bout bulan Ramadhan yang hampir tiba ini kan , ame nak kongsi kan pada anda semua , Busiest Person On Earth ya . haa , siapa ya ? 

andd beliau adalah , mama saya ! Puan Rozita Mohd Sobari . kenapa ame cakap mama adalah busiest person on earth ? haa , mama seorang business women yang dealing with clothes . and when we are talking about clothes like baju kurung , baju kebaya semua , whats on our mind ? HARI RAYA kann ? yeay ! so , whats after Ramadhan ? Raya kan ! bila nak Raya , ramai laa yang tempah baju baju and minta supaya disiapkan ON TIME , ye tak ? :\ 


mama sedang gigih memilih buttons untuk diletakkan di baju baju customers beliau . kalau baju merah , button merah , baju kuning , button kuning , banyak laa juga buttons yang nak dipilih kann . well , memilih buttons adalah sesuatu yang ame sangat sangat tidak suka . sometimes , warna buttons yang berwarna warni itu memening kan ame ya . terpaksa laa mama pilih sendiri kan . :\ sorry mama , cant help . ;) nanti anak mama pengsan pule pilih buttons . HAHA .


dah penat cari buttons , sekarang kena cari zips pule . haa , mama dah penat laa tu . thats why mama duduk kat lantai macam tu haa , =.= dah tak larat nak cari zips , kakak kedai tu pule jadi mangsa mama . "dik nak warna merah , ohh biru nak lagi dua , and hijau itu ambil juga , kuning nak tiga" and i was like , hamboi mama , mengarah saja ya . HAHA :))

dah settle payment with the supplier , kami pun pulang ke rumah . siapa yang kena hangkat barang banyak banyak itu , kalau bukan ame ! HAHA . and to mama , ame doakan agar mama berjaya settle kan all the tempahans ON TIME , insyaAllah ame akan teman kan mama . ame online sambil tengok mama bekerja . boleyy ? tak laa , kalau mama need some hot drinks , ame akan tolong bancuh kan . its kinda help kan ma ? ;) huit , tak raya customers mama kalau baju mereka tidak siap , ye tak ?

love you  mama !




12 Responses so far.

  1. untung laaa pilih butang sendiri ~ mama yg jahitkan kannn ..

  2. kaizen says:

    boleh la bukak bisness... untung wooo... kdai2 sumer da x amek tempahan kot....

    jom tengok2 sini kaizen &
    Urban-or-Disaster

  3. HaNa Hani says:

    bagi sokongan la jugak tuh kan
    tolong teman
    ^_^

  4. mama abg pun tgh bz cri bju raya nk tempah.bli da siap dia kata x dan dgn bdn dia.bju melayu abg pun bt jgk,x bli siap. :D

  5. mama ame tukanh jahit baju ke.wahh bole tempah baju lepas ni.haha

  6. tahun ni tema raya pink. ommaigadd T_T

  7. da siap bju raya ye?hehe..tahun ni sy tak tempah bju rye pun pkai je bju yg ade..anyway a very nice blog you have..
    Have a nice day!Thank you for the visit at my blog!:)

  8. Am says:

    hahhaha.. sian mama.. ko tolong la jahit baju skali! hahaha.. kem salam k.. :)

  9. hahahaha~ Ame, u should learn menjahit jugak la, pastuh Aman bleh hantar and tempah baju, sanggup x? hahaha..

    p/s: kesian kat mama,kene pi tolong urut dia tuh, nampak letih..

  10. oh menjahit memang kerjaya ku..
    eh...
    silap2..
    bukan2
    hehe
    xD
    (matilah pasni ada org minta tempah baju hehe XD)