ShoutMix chat widget
Hide your ShoutBox

Saya Tanpa Siblings .

Posted by Amir Aidid - -

salam . 

untung laa anak tunggal , tak perlu nak share share things ..

untung laa anak tunggal , parents sayang lebih ..

untung laa harta parents semua dapat kat kamu nanti :O
__________________________________________________________________

each time , someone said to me seperti diatas , ame hanya mampu senyum je . tapi jauh di lubuk hati ame , Tuhan saja yang tahu apa yang ame rasa . :) bukan ame tidak bersyukur atas apa yang ame ada pada hari ini ,  tapi ye laa siapa yang tak nak siblings kan ? ame nak sangat okayy , tapi tiada rezeki mungkin . :\ papa dan mama sering beritahu ame yang mereka sudah acapkali berusaha untuk hadiah kan ame with the most precious present , sibling ! tapi seperti yang ame cakap kan , mungkin masih tiada rezeki . :) mama , papa tak apa , adik faham . :)

sebenarnya ame cuma rasa sunyi , itu saja . kat rumah ini tiada siapa yang ame boleh buat gaduh gaduh , nak gaduh dengan parents nanti derhaka pule kann ? :) ame cemburu tengok kawan kawan ame yang sometimes keluar shopping with their siblings , keluar makan makan with their siblings . huhu . cemburu tau ! ame kalau keluar shopping pun with friends and cousins sometimes . teringin sekali ame dengar kata kata like , 'eh adik , tak sesuai laa baju tu dengan kau' , 'adik ambil yang nie laa , cantik kot' , tapi apakan daya kan ...


kenapa tiba tiba ame tergerak nak tulis entry sentap ini ? sentap ke ? HAHA . sebab ame cemburu tengok kemesraan dua beradik di atas ini ! ohh Tuhan , walaupun mereka hanya laa kucings , tapi ame sangat sangat terasa ya tuan tuan dan puan puan melihat kemesraaan mereka berdua . mereka berdua saling jilat antara satu sama lain , mereka berdua sering makan bersama . ame tak ada laa sampai tahap nak jilat siblings ame like the kucings did . HAHA :)

maaf laa , ame rasa entry hari ini lebih kepada merapu sahaja . tapi , apa yang ame cuba sampaikan adalah walaupun ame sangat sunyi being anak tunggal untuk 20 tahun ini , ame sentiasa bersyukur atas apa yang ame memiliki pada hari ini , lebih lebih lagi mempunyai mama dan papa yang amat penyayang ! :) so , kalau ada anak tunggal juga yang read bout this entry , why dont you share your pengalaman being anak tunggal here ? okayy ? ;)


maaf kepada siapa siapa yang kurang selesa ,
dengan entry kali ini .




7 Responses so far.

  1. K O R I E says:

    lol~ tunggal
    meh nak jadi sibling awk
    bley?

  2. xyah la nk sesentap ok ame.. u hav ur fren who love you...kan? mcm ur twin tu..abg tgk kamu bdua dah mcm adk bradik dah...nnti kita kua shupin eh..alalala..op kos la kena ajak ur twin tu..bahaha! sbb dia ur sibling :)

  3. apabila kite berseorangan, Allah tetap ade dengan kite...

  4. A N E F F says:

    every cloud has its silver lining kan ...

    eh eh , u have me ! :p

  5. A M E ! says:

    to korie ; haha , nak ke kamu ? ame nie nakal , banyak kerenah , annoying sometimes .. HAHA .

    to taufiqhelios ; HAHA . waa , abam retis komen entry ame laa ;) baik baik , kalau kita kuar nanti , ame byk my 'twin' tu ehh . HAHA .

  6. A M E ! says:

    to alif ismail ; youre right alif . thanks . insyaAllah ame tak akan pernah lupa itu . :)

    to aneff ; aneff .... :) thanks . thank you sooo much for being such a good friend to me . :)

  7. Anonymous says:

    Adik, this entry really make me sad. I know this entry came from deep inside of your heart. Adik, always remember, you have me all the time. ill be your brother till i die, or even after that. we swear to that b4 rite? Abg sayang sangat adik abg yg bernama Amir Aidid b. Mohd Akhhiar.

    p/s: im tearing over here (T_T). btw, up to adik nk post or not. tkot adik or other ppl x selesa bce benda ni.

    -youknowho-