ShoutMix chat widget
Hide your ShoutBox

Good Morning Kambings !

Posted by Amir Aidid - -

salam semua . 

this morning , my bed kena gegar dengan papa , he said DONT FORGET TO FEED THE KAMBINGS YAA ! i was like , whatttt ? me ? ohh no dad , you must be kidding me right ? and he said , NO IM NOT ! *dengan muka redha , ame pun salin salin baju dan bersiap untuk ke farm*

our farm terletak tidak jauh dari rumah , its not like belakang rumah or what , kena laa naik kereta juga . kat farm itu ada kambing , ayam , itik , cant wait nak masuk kan lembu pule nanti . erkk , tapi nanti ame pule yang kena feed the lembu , mati laa kena tendang nanti . HAHA . selalu my uncles turun that farm and layan kerenah kambings ini , tapi hari ini masing masing ada urusan . then haiyoo , ame laa yang jadi mangsa kena feed the kambings . *nanges* 

first thing yang ame buat tadi , bancuh susu untuk baby kambings . agak laa kambings nie bottle blue ngan purple kot . ame nye bottle dulu colorless je tau . HAHA :))

next , ame susu kan baby kambings yang gediks sangat tu . haiyoo . dia boleh sondol sondol buntut ame . hey baby kambings , im your mama for today ! ame tak bagi susu ini kang , baru tau ! grrr ~

 haaa , yang ini paling ame marah tadi , sementara ame nak tabur tabur makanan tadi , dia boleh tanduk ame ! BAD KAMBING , BAD ! siap laa kau , nama kau ame listkan dulu untuk Hari Raya Qurban nanti , ohh wait , whats your name huh tadi ? suria ? lola ? alaahai , lupa pule . :\

okayy , yang ini good girl ! diam je masa ame bagi makan tadi . dah laa baik , sopan santun pule tu , memang sanggap je laa kambings jantan tengok kann . hey , shes still baby laa . alahai , kambings kann , apa dia tahu . HAHA :))

selepas tanggungjawab terhadap those kambings berjaya dilaksanakan , ame pulang ke rumah with shirt and short bau like kambings of cos ! ha ! ame terus mandi dan terus lunch , selera saja makan tadi . maklum laa tanggungjawab dah berjaya dilaksanakan . ;) benar kata orang , kalau kita dipertanggungjawabkan on something , do it laa . jangan tangguh tangguh or tidak buat langsung ya . :) 

maaf laa , quality gambar tak berapa nak baik ,
ambil gambar sambil tengok kiri kanan depan belakang ,
kang tak pasal kena sondol !
:))




7 Responses so far.

  1. cutenye kambeng!!! teringin nak bela. hehehe

  2. ame,like this post! :) abg mmg ske sgt prg farm.tp syg nya xde farm.. :( main la farmville je.

  3. hehe
    cute!...
    mcm bagi susu anak...
    nanti boleh bawa eazy g farm ame..
    xD

  4. A M E ! says:

    to lutfi ; haha . somel kann ? kecik kecik comel laa , dah besar tak pun . kuat sondol orang . haha .

    to abang stalker ; thanks . alaa , abang balik laa melaka . nanti ame bawa laa ronda ronda farm ame okayy ? ;) nanti ame bagi pinjam seekor baby kambings ya .

  5. A N E F F says:

    kambing kau mmg jahat . tak pasal2 aku kene kejar !

    kekwat gile kambing kau ! org datang melawat pun nk kejor ! huh !

  6. A M E ! says:

    to aneff ; HAHA . kesian kau . nasib baek kau tak peluk aku like our friend did kann ? HAHA . haish jangan laa cakap kambing aku kekwat , kesian die . die tak tahu ape o.O

  7. wow..ada bela kambing yek...bole la minta susu kambing..:)