ShoutMix chat widget
Hide your ShoutBox

My Status As Anak Ikan , so ?

Posted by Amir Aidid - -

many people keep asking me ;
hey ame , you every weeks pi shopping where you get money ehh ?
ame , waaa how come you can buy those things ehh ?
amboi ame , keluar dengan siapa tu ? bukan maen lagi kau ya .
_________________________________________________________________________

nak tahu apa jawapan ame to those questions ? cari laa sugar daddy and jadi laa anak ikan mereka . yes , ame berani mengaku yang ame merupakan seorang anak ikan berjaya kerana ame mempunyai the best sugar daddy ever ! dan sempena hari bapa ini , entry ini ame tujukan khas kepada sugar daddy ame iaitu , Encik Mohd Akhhiar Miswan ! HAHA . okayy hes my papa laa ;)

dear papa , adik nak minta maaf sebab kat rumah we are barely talk to each other kann ? i can even count how many conversation we had in this year . HAHA . :) but deep in my heart i really really wanna borak borak and gelak gelak with you . bukan adik tak nak borak pa , tapi each time kita start borak , ada saja benda yang kita tak setuju with each other dan mula laa masing masing tarik muka . adik panas baran , papa pun panas sama , thats why sometimes adik avoid discussing matters with you . sebab adik tahu nanti kita masing masing akan tarik muka . adik sayu bila tengok papa marah . huhu . tak pe laa lepas ini adik janji , adik akan banyak kan borak dengan papa , bout girl's stuffs okayy tak ? HAHA .

dear papa , papa banyak berhabis untuk anak tunggal papa ini kan ? and sometimes adik tak hargai benda tu . i still remember you bought me a sandal . adik tak berapa suka sandal tu , tapi adik pakai juga . then bila adik minta sandal baru , papa said , ehh sandal tu kan elok lagi . pakai yang itu dulu . you know what i did to that sandal , ame gunting sandal tu , and i said to papa sandal tu dah putus , so that i can get the new one . papa senyum je , then papa cakap ehh cepat nya putus ? tak pe laa lets get a new one ya . see , how tak bersyukur nya ame ? ame tahu papa aware bout ame gunting sandal tu semata mata nak sandal baru . adik minta maaf papa . :\ tak pe laa lepas ini adik janji adik akan lebih menghargai pemberian papa . and thats why i call him my sugar daddy sbb papa always spent on me . haha . ;) hey , come on , i dont wanna make this entry as a sad one . :)


dear papa , those two things above adik janji adik akan ubah . adik akan cuba untuk lebih borak dan bercakap dengan papa bila di rumah , dan adik akan cuba untuk lebih hargai segala pemberian papa . papa beri adik peluang ya . :) bak kata orang bukan mudah nak berubah kann ? tapi demi papa dan sempena hari bapa ini adik sematkan dalam hati yang adik akan berubah . :) adik sayang papa and papa nak tahu one thing tak ? sebelum papa pergi kerja kann selalu papa cium pipi dan dahi adik kan ? papa nak tahu apa yang adik rasa , adik rasa sebak sangat dan adakalanya , air mata adik hampir mengalir tau . thats why adik tak pernah hantar papa ke pintu rumah like mama always did semasa papa nak pergi kerja . :)

before i end it , i would like to dedicate this song to you papa . adik ingat kan nak nyanyi lagu ini and record it , but as my voice and Kurt voice tak jauh beza , adik letak je laa video ini . HAHA :)) lagu ini untuk papa ya . adik dengar nanges ohh . :)


ohh i couldnt write anymore laa . keyboard ame dah basah nie . HAHA :)) apa yang ame nak sampaikan disini ialah , adik sayang papa sangat sangat walaupun adik tak tunjuk . :) maafkan adik andai adik ada terkasar bahasa ataupun terlepas kata dengan papa . esok pagi papa balik kerja , adik nak peluk papa kuat kuat and adik nak cium pipi papa ! papa balik cepat ya esok . :)


psst , my papa is one of this blog's silent reader tau .
sebab ame pernah nampak papa buka blog ame senyap senyap .
HAHA . and ame harap sangat papa baca ini .
khas untuk papa ya :)




20 Responses so far.

  1. A N E F F says:

    waaaa nak talk about girl stuff dengan papa ? :O

    how about kambing stuff , for sure dia berminat ;))

  2. A M E ! says:

    to aneff ; HAHA . kambing stuff ? HAHA . ohh btw , esok turn aku untuk bagi susu kat baby kambing , so , esok kena bangun awal . duhhh ~

  3. anep,jht!hahaha..kambing plk.girl stuff la best..kn ame? :) ok ame,b a gud boy aftr this tau.Kejam betul tang gunting sandal tu.tp comel..alololo..adik! ;)

  4. sewit sewit...
    klo ayah baca best ni... hehe

    happy father's day...^^

  5. xpernah wish kt ayah i. hehe. bagus ame.

  6. pRiNCe says:

    prince dtg membaca kisah ayah awk..:)
    selamat hari bapa...
    lau prince nak bagi rm50 awk nak x?

    http://www.prince91.com/2011/06/contest-anda-bagi-gambar-prince-bagi.html

  7. keh keh keh, ingat anak ikan btol2 td, hahaha :p

  8. qudwa says:

    haha...best entry ni...klu bapak ame bace...sok2 jgn tnye knape die blanja KFC tiap2 ari...XD

  9. haha. bru ku thu bhw anda adlh ank tunggal :)


    eh, fya tag ame. siap puji2 lg. xbkak, nseb ! haha.


    http://fyapelangi.blogspot.com/2011/06/salam-setia-ye.html

  10. Anonymous says:

    U did it again adik. lap cept mate n pipi ni. dah basah.

    -u know who will write this-

  11. tenkiu singgah blog edy. kalau sudi singgahlah lagi ya. hehehe. nice blog and entri. =)

  12. A M E ! says:

    to azmie ; thanks , kamu pun good boy juge kann ;)

    to abang stalker ; HAHA . aneff memang . insyaAllah , i will be a good boy after this . HAHA . somel ke ? HAHA . abang ! !

  13. A M E ! says:

    to shamsuddin amin ; thanks ! i bet ayah ame mesti dah baca dah , sebab balik keje tadi , dia senyum semacam je . ;)

    to lutfi ; wish laa lutfi . ame faham , kadang kadang anak lelaki ini , ego sikit . betul tak ?

  14. A M E ! says:

    to prince ; thanks sudi baca kisah papa ame . :) ohh ade contest ya ? insyaAllah later ame singgah ya . :)

    to tengku nizam ; HAHA . mati laa ame kalau wat confession ame betul betul anak ikan . HAHA .

  15. A M E ! says:

    to qudwa ; best ? thanks . tapi banyak lagi kan entry bout hari bapa yang best kat other blogs . nanges nanges ame baca ohh .

    to sangat setia ; HAHA . yes , i am anak tunggal . dah 20 tahun menunggal . :)

  16. A M E ! says:

    to anonymous ; HAHA . opss sorry , i did it again . HAHA . dah dah , lap air mata tu , tak santek dah besar besar nanges . :)

    to edy ; you welcome . insyaAllah nanti ame singgah lagi . nice entry and blog ? thanks . kamu punya pun . :)

  17. ops!..

    a so sweet..
    happy fathers day..
    xD

  18. A M E ! says:

    to eazy ; haha . opss opss pule ya . HAHA . happy father's day too eazy <3 kirim salam papa eazy ya .

  19. dAiEnG says:

    huhuhu...setiap anak wat sesuatu untuk perhatian mak dan ayah.. kadang2 kiter luper atau tidak yakin yang sebenarnya ayah dan mak syang kat kiter.
    mak dan abah hanya satu kat dunia nih..hilang mereka tiada lagi mereka.
    hehehe..ame anak tunggal mesti syang lebih wah sonoknyer..hahaahaha
    luck for u!