ShoutMix chat widget
Hide your ShoutBox

Segmen - Aku Seorang Blogger .

Posted by Amir Aidid - -

sedang otak ini ligat mencari idea untuk update blog ini , ame diberitahu yang ame ditag oleh seorang blogger , Faris Syazwan nama nya . untung laa kena tag masa tiada idea nak update blog , at least ada juge bahan nak update kann ? ;) so , lets proceed with the segmen ya .

nak join juge ? click saja pada banner ya tuan tuan dan puan puan .

1. Blog Sebagai Tempat Luahan Perasaan 
pada awal nya , blog ame merupakan tempat ame luahkan perasaan ini . apa yang ame tidak puas hati , siapa yang ame suka , apa yang ame buat , semua nya ame tuliskan di sini . kadang kadang ame sendiri naik malu baca semula entries yang lama lama tu . HAHA . :)) sekarang , ame masih lagi jadikan blog sebagai tempat luahan perasaan , namun kini ianya lebih bertapis dan lebih tersirat laa . as a blogger , ame selesa meluahkan perasaan di blog ame ini . ;)

2. Blog Sebagai Sumber Pendapatan 
ame merupakan seorang yang boros ! *enough said* nak dikatakan pocket money yang mama and papa berikan setiap bulan itu memang cukup cukup je . jadi , ame decide untuk cari pendapatan lebih . nak kerja , ame merupakan full-time student . jadi , ame register laa blog ame ini under Nuffnang , a blog advertising community . dan syukur alhamdulillah ianya semakin membuahkan hasil . as a blogger , ame dapat menjana pendapatan melalui blog ame ini . :) 

3. Blog Sebagai Medium Menambah Kawan 
sejak ame mula aktif berblog earlier this year , most of my friends kat my Facebook account tu adalah bloggers . ame rasa bertuah sangat dapat menambah kawan melalui blog ini , lebih lebih lagi lepas ame join Event Lepak Sahabat Blogger pada 12 JUN yang lepas . balik sahaja dari event tersebut , berduyun duyun masuk new friend requests . dan semuanya merupakan blogger hadir during the event . that day , ame tambah kawan lagi . dan ame senang dapat berkawan dengan mereka . as a blogger , ame berjaya menambahkan lagi bilangan kawan ame menerusi blog ame ini . :)

4. Blog Penyampai Cerita Cepat Dari Berita 
haa , yang ini ame suka . HAHA . :)) kebanyakan cerita samada gossip artis , isu isu semasa yang berlaku , dan juga masalah politik semua nya ame baca melalui blog blog yang boleh dipercayai sumber nya . ;) memang pelbagai cerita yang kita boleh dapat melalui blog ini tapi kita tidak seharusnya percaya bulat bulat apa yang tertulis . dalam blog ame ini , ame jarang masuk kan bout gossip or any issue , kerana most of my entries semua bout myself . HAHA . as a blogger , ame sentiasa up-to-date dengan cerita dan isu isu yang sedang hangat di luar sana . :))

5. Blog Sebagai Tempat Typing Practice 
pelik ke dengar reason ame yang kelima ini ? tak pelik laa . kenapa ame cakap blog sebagai tempat typing practice kerana ame merupakan one of Office Management student , and dalam course ame theres a subject yang dealing with typing skills and the typing speed . well , at least bila ame update blog ame dan taip entries , ame buleh laa practice my typing skills and set time untuk my typing speed . ;) like seriously , in my class theres a girl yang boleh taip without even looking at the keyboard . as a blogger , ame sering practice dan memantapkan typing skills ame melalui blog ame ini . :O

and yes with the 5 reasons above , im a blogger .

checklist ;
1. list 5 sebab kenapa jadi blogger - DONE !
2. letak banner dan link kan - DONE DONE !
3. be your follower - MAJOR DONE .
4 . tag tiga orang rakan ;
DONE with the tag !
5. tinggal kan link disini - DONE ! 

waaa . panjang pule entry kali ini ,
but have fun reading it ya ;)




20 Responses so far.

  1. A N E F F says:

    semoga menjadi blogger yang berjaya !

  2. A M E ! says:

    to aneff ; terima kasih aneff . kamu juga ya . sama sama laa kita menjadi blogger berjaya . ;)

  3. yeah! love be a blogger...
    hehe
    xD
    keep it up!

  4. A M E ! says:

    to eazy ; kann . me too . love to be a blogger , love my blog too . ;)

    you too keep it up ya . :)

  5. love ame,love blogger..blogger yg lovely ok. :)

  6. Tea says:

    wah wah. seronoknya. :D good luck dlm dunia blogging.


    jom singgah dan bace:
    kita ni dok complai macam-macam

    jom like page ni:
    Secret Propaganda

  7. Yahh .. Mmg blog bolehh buat kita tambah kawan ..
    Uu thaxx dtg tyme gath ..
    Next gath .. Dtg tau ^_*

  8. owh... Tak pernah dtg pun gath.. Pemalu.. penyegan.. Hihihihi *sukesopan..

  9. A M E ! says:

    to abang stalker ; *blushing* tetibe . HAHA . btw , thanks ya .

    to tea ; thanks tea . you too okayy ;) thank you for your visit here .

    to muhamad syafiq ; segmen menarik , ame join laa . kann ;)

  10. A M E ! says:

    to misz bubble ; kann . seronok sangat dapat jumpe you all . thanks for made my day . ;)

    to hafiz ; HAHA . tak pe , next time ade gathering , pergi ya . insyaAllah ame pun akan join juge . kita juge disana . :)

  11. jejalan sini..dr segmen aku seorang bloger..nice entry

  12. A N E F F says:

    tahniah sbb tersenarai dalam top 20 Segmen Aku Seorang Blogger ^^,

    AM singgah dari blog Muhammad Syafiq :)
    keep on blogging !

  13. tahniah..kita sama2 tersenarai top 20

  14. kami pun terpilih jadi top 20 juge .. hehehe ..

    tahniah kepada anda .. :)

  15. Hyeee ! Singgah sekali lagi.
    Wahhh ! Tahniah tersenarai top ten SEGMEN Aku Seorang Blogger. Semoga Berjaya :)

    Jangan lupa jenguk jenguk ke kertas80gsm juga ya :)

  16. salam ame. singgah sini.tahniah untuk top ten. moga succes sllu ya;D

  17. Hai singgah sekali lagi..tahniah!!

  18. salam tahniah..1st prize segmen aku seorang blogger

  19. Assalamualaikum .. Tahniah .. Tahniah .. :)