ShoutMix chat widget
Hide your ShoutBox

Contest - Gambar Desktop Lappy !

Posted by Amir Aidid - -

salam .

 sempena cuti HARI PEKERJA nie , waa , konon ame dah kerja ya . tak kesah laa kann . so , sempena cuti hari nie , ame mengambil keputusan untuk berblogwalking . sedang asyik ame berblogwalking , ame terlihat , terbaca satu contest yang agak menarik . nak tahu siapa yang organize ? CLICK HERE .

 alolo . ame tahu you all pun teringin nak join gak kann ? so , if you all wanna join this contest too , do click at her banner and it will lead you straight to the contest . lalala .

so , miss organizer told ame to print screen and put the printed screen here , did it ! hohoho . sila rujuk gambar bawah yaw .


why i use this picture as my desktop background ? why ? 
first of all as you can see , its simple . right ? simple sangat kann , ada one character in the middle and the black background . im not a type of person yang suka guna gambar artis , actor / actress as my desktop background , why ? sebab ame suka letak all the icons , and shortcut at my desktop . senang , nak guna just click . tak perlu nak ke menu semua . and kalau ame guna gambar artis , or actor / actress ,my desktop will be sooo crowded kann . ;)

why ame susun all the icons and shortcuts macam tu ? why ?
well , as ame punya background got a character like a middle of it , so ame nak emphasize on that character , thats the reason why ame susun all the icons and the shortcuts macam tu . and sometimes , i think its kinda cute kann ? BHAHA . okayy till now , banyak banyak nanti , mula laa ame merepek repek , kann . 

checklist ;
1. letak header blog miss organizer - DONE !
2. buat satu entry kenapa ame pakai desktop background tersebut - DONE DONE !
3. print screen desktop ame - MAJOR DONE !
4. tag 2 other bloggers ya , so ame nak tag ;


done tagging ! kalau mereka tidak buat , siap laa ! - DONE ! 


im done here . 
nak mandi pula . lalala :)




9 Responses so far.

  1. desktop background saya logo batman

  2. a m e says:

    to mcm ni lah ; haha . somel somel logo batman tu . join laa contest nie juga . :)

  3. huha..cantik juga..huhu btw, semoga berjaya

  4. a m e says:

    to azrinrahim ; thanks thanks . mari laa join juga . huhu .

    btw , kamu guna background apa pula ?

  5. Salam.nice entry :)
    Feel free to read my new entry @ frommetoyou~
    (^____^)

  6. a m e says:

    to アヌム ちゃん~~ ; thanks for the comments . okayy okayy . later ame singgah ya blog kamu :)

    to wahida ; haha . kannn . wahh , ame suka tengok desktop yang luas luas nie . ;)

    to ABU ; terima kasih encik abu . encik abu pun join laa juga ya . :)

  7. A N E F F says:

    waaaa somel je idong panjang yeee .

    gud luck lah ye !