ShoutMix chat widget
Hide your ShoutBox

kenapa lain lain ya ?

Posted by Amir Aidid - -

salam .

sementara ame belum tidur and kamu semua masih lagi terjaga , ame nak tanya nie , kenapa ade perbezaan antara ame punya new post page dengan my friend punya new post page ya ? sila rujuk gambar di bawah .


picture 1
well , atas nie gambar new post page ame .



picture 2
and gambar atas nie pula , kawan ame punya new post page .

perhatikan kedua dua gambar , beza kann ? actually ame lebih prefer picture 2 punya new post page berbanding picture 1 punya new post page . tapi masalah nye sekarang , ame tak tahu macam ne nak tukar . you all mengerti kan apa permasalahan ame sekarang ini ? sebab ame rasa lagi senang guna picture 2 punya new post page .

so , anyone out there yang tahu macam mana nak tukar , please please help me ya . ame dah mati kutu dah disini . huhu . :)) that thing memang leh tukar kan ? ke tak boleh ? :O


help me people !
*nangesnanges*




8 Responses so far.

  1. np xtny kwn ame cmne nk tkr ?? k .. meh nurul gtau .. dlu yg nurul pon pic yg 1 .. skunk dh jd pic ke 2 k ..ame g kt seting .. amek bsic .. ps2 scroll ke bwh.. npak global sting an ?? select post editor .. ame tick kat updated editor ..ps2 sve sting .. tgok jd x ?? slmt mncbe :)

  2. a m e says:

    to miesz nurul ; kawan ame pun tak tau macam ne nak tukar . huhu . and miesz nurul guess what , ame dah berjaya tukar dah ! waaa , happy sangat happy sangat . thank you so much !

    p/s ; nak belanja miesz nurul mcd laa , buleh ? ;)

  3. heee .. klw blog dy stil bwu2 cgt .. mmg akn bwu twos .. cz adek nurul pny pon mmg pic ke 2 cz bwu je blog dy uh ?? heee .. da ok ek?? bgoslh dh bjye .. hee .. ur wc .. xksh .. klw tau , xslh kgsi an

    p/s : nurul xmkn mcd .. kfc mkn ah .. hahaha

  4. salam..
    haha..senang je ni..

    nak ajar meh.

    1) pergi ke design
    2)click setting
    3) scroll ke bawah cari global setting
    4) ada select post editor, pilih updated editor lepas tu save settings..
    wallah..siap!!
    cuba la ye.

    p/s: saya pun baru perasan semalam. haritu berlagak konon nak guna basic je..kui2..

  5. a m e says:

    to miesz nurul ; hahaha . thanks a lot ! dah lama dah actually ame belek belek , tak juga berjaya . tu yang ame tergerak nak buat entry bout this thing . huhu . again , thanks .

    p/s ; ohh nak kfc ya ? jum jum . simpan tau , nnt kalau jmpe , tuntut kat ame ya . ;)

  6. good job too u ! nasib baik u buat entry pasal ni . mmg gila meroyan my new post mcm pic 1 tu . and thanks to you :)

  7. 4umyfans says:

    teman punya new post page sama macam kamu punya. yang picture 1 tu. teman pun nak tukar jugak, sebab picture 1 leceh sikit cara upload gambarnya.

  8. a m e says:

    to nurshafiyyah ; kann kann . i pun almost meroyan gak sebab tak berjaya tukar . haha . jealous je tengok kawan kawan update blog mereka dengan mudah . kita nie susah payah laa nak centre kan gambar bagai laa .

    to 4umyfans ; kannn . agak laa , picture 1 nye susah nak upload gambar plus , size die pun tak leh nak edit . kann ?