ShoutMix chat widget
Hide your ShoutBox

Menangis Dalam Panggung ? :O

Posted by Amir Aidid - -

*iklan Nur Kasih The Movie sedang bersiaran di television*

mama ; ehh , tiba tiba terasa lama pule tak menonton wayang . kan papa kan ? *sambil jeling kearah papa*
papa ; haah laa . when was the last time kita tengok movie sama ya ? *sambil jeling kearah ame*

ame ; okayy fine . nak tiket jam berapa nie ? *sambil login to my GSC account*

mama dan papa ; ADIK BELANJA ! ;)
ame ; thought i asked papa and mama nak tengok movie jam berapa , bukannya adik cakap nak belanja . -__-"

 haa , Nur Kasih The Movie dan air mata . lalala ~
kami bertiga pergi laa menonton di GSC Dataran Pahlawan Melaka , tiket kami jam 10.25 malam . nasib laa tengok malam malam , ame yang booking so malam laa yang menjadi pilihan . :) papa dan mama , akur je . HAHA . sayang mereka . and the movie was soo superb ! 5 stars ame bagi , both mama and papa pun bagi 5 stars juge . :) for Nur Kasih The Movie synopsis and info , CLICK HERE . maaf laa ame tak reti laa nak buat review on movies . ;)

tak pe laa , ame sentuh sikit laa about the movie ya . pertama , dari mula sampai akhir cerita ini berendam air mata . asyik nanges nanges dan berduka lara sahaja . ame pun turut serta . lalala ~ kedua , penggambaran mereka di Jordan itu begitu santek ya . until makcik disebelah ame , tak henti henti cakap kepada ame , ehh ehh santek kan dik , santek . i was like , YES AUNTY IM WATCHING IT TOO ! grrrr ~ and ketiga ; semangat adik beradik yang begitu kuat antara Adam dan Aidil buat ame rasa cemburu . alahai , maklum laa orang tak ada adik beradik haa , macam nie laa . :)


movie habis jam 12 macam tu laa , then mama ajak minum kat mamak pule . amboi , mama buleh tahan ya after movie ajak lepak mamak pule and papa was like , ngantok dah nie cepat sikit . HAHA . ame and mama makan roti canai and papa pule makan tosse . *how to spell tosse huh ?* lepas minum minum kami terus pulang ke rumah and terus tidur .

ohh , have i told you , yang Bandaraya Melaka sangat sangat santek pada warna malam dilimpahi cahaya lampu yang berwarna warni ? come and visit Melaka Bandaraya Bersejarah ini ya . :)


had a great day with them .
mama papa , Kung Fu Panda 2 nanti , kita tengok sama sama ya .
:)




7 Responses so far.

  1. A N E F F says:

    laaa kata Kungfu panda nk tgk ngan aku !

  2. A M E ! says:

    to aneff ; ohh haah laa . maaf maaf . okayy okayy KungFu Panda 2 nnt kita menonton sama ya . ;)

    mama and papa nnt aku ajak tengok cite laen . tengok Priest ke ? :O

  3. dila pun anak tunggal mcm ame, tapi x penah pun merasa lg sume2 tu . Jeles =.=

  4. raima says:

    waaaaaaaaaaaah...so sweet^^

    parents ema skit punye malas nk g tgk movie..last ktorg tgk movie sma2 time crite

    CINTA tu..kat mp..mwaahahaha :D

    bila kita nk tgk movie sma2 nih?ema kt melaka dh nie ^_______^

    kuang3 :pp

  5. wow ..
    bestnye dpt tonton wyg dgn fmly ...
    missh slalu dgn kawan2 jea -.-'

  6. A M E ! says:

    to adiela ; haha . jangan laa jeles sangat . ame dah bgtau kan hari tu , macam ne nak handle busy parents ? so , do it okayy ?

    to raima ; raima kat melaka ? jum jum laa kita kuar . jum ! tengok karak nak ? lalala ~

    to missh chiorika ; kann . sekali sekala pergi dengan family apa salah nya kan ? cube laa ajak family kamu , mesti mereka nak punya . lebih lebih lagi kalau kamu yang belanja mereka . huhu .

  7. raima says:

    raima: mwaahahaha, betul ni? bila (^^,)