ShoutMix chat widget
Hide your ShoutBox

BEN ASHAARI : TERIMA KASIH IBU !

Posted by Amir Aidid - -



salam .

sedang ame golek gelok kat dashboard nie , nampak uncle ben kita buat satu segmen . Segmen Ben Ashaari : Terima Kasih Ibu ! so , dengan segera ame pun rasa tertarik untuk turut serta . first time nie join segmen segmen macam nie . huhu . excited lebih . and tiba tiba teringat mama and papa dikampung . wuuu ~ :|

biar ame cerita sikit ye . ame nie anak tunggal dalam keluarga . so , hu
bungan kami bertiga , papa , mama and ame sendiri sangat rapat . every single thing ame kongsi dengan mereka . daripada masalah dalam perhubungan , pelajaran dan masalah lain lain . okayy , kenangan ye . one of the kenangan yang ame ingat till now ialah kena tinggal with papa , mama pi kerja kan umrah masa tu . so , tinggal dengan papa paham paham laa , lauk pauk beli , makan sendiri . kalau mama ada mesti mama yang masak , mama yang suap . huhu . masa nie , ame darjah 6 . haha . still makan bersuap . maklum laa anak sorang . paham paham laa manja nye macam ne . kena tinggal dengan mama for almost a month memang

satu kenangan yang ame tak dapat lupa kan laa . lepas je mama balik umrah tu , dekat seminggu juga laa ame tido dengan mama pada waktu malam . and lagi satu , and this is an on going kenangan , bila kami pi shopping . haha . bagi ame , keluar shopping dengan mama satu nikmat yang ame tak boleh dapat kat mana mana . haha . well , ame dengan mama boleh dikatakan sekepala . each and every shoes and handbags mama , semua ame yang pilih . haha . and mama pun paham selera fashion ame macam ne . huhu . muahh untuk mama and papa juga ! :*

antara papa and mama , sorry to say here , ame selalu lebih kan mama . maybe ame lebih selesa dengan mama untuk kongsi masalah dan bercerita . dengan papa kurang sikit laa . maklum laa lelaki , papa lebih tegas . ame takooot . huhu . mama pula lebih lemah lembut , itu yang ame suka tu . yeay mama yeay ! haha .

ohh , TIDAK ! TIDAK akan sekali ame tinggal kan mereka berdua di rumah orang tua . susah macam mana pun kelak , insyaAllah , ame akan jaga mereka . mama pernah cakap ngan ame kalau one day , ame dah tak mampu jaga die , hantar je die ke rumah orang tua . meleleh air mata ame dengar mama cakap macam tu . insyaAllah mama papa , tak akan sekali adik tinggal kan mama ngan papa kat rumah orang tua tu .

tentang anak anak yang sanggup bercakaran kerana harta pusaka ? haish , apa yang ame mampu cakap , anak anak seperti itu tidak bertamadun . harta kedua ibu bapa kita adalah milik mereka dan kalau mereka nak bagi pada kita , itu merupakan satu penghargaan . bagi ame , tak perlu kita nak berebut kerana ibu bapa kita tahu hak kita sebagai anak . dan kita sebagai anak pula perlu tahu hak hak kita , tak perlu melebih lebih . jangan pula nnt , kita termakan hak orang . kann ? sepatutnya kita sebagai anak , kumpul harta sendiri untuk memperbaiki ekonomi keluarga . bukan dengan berebut dan mengabiskan harta pusaka ibu bapa kita kann ?

uncle ben ? terima kasih kerana menganjurkan segmen seperti nie . ame salute sangat kat uncle ben . insyaAllah , lepas lepas nie , ame akan lebih menyertai segmen yang uncle ben anjur kann . huhu . take care uncle ben .


sayang mama dan papa ame banyak banyak !
maaf laa , macam agak panjang pula post nie . ;)




2 Responses so far.

  1. Cik Sue says:

    syurga dibawah telapak kaki ibu..hargailah jasa mereka selagi hayat mereka masih ada... =D

  2. a m e says:

    to cik sue ; betul tu . syurga di bawah telapak kaki ibu . insyaAllah cik sue , ame akan hargai kedua mereka . :)