ShoutMix chat widget
Hide your ShoutBox

Movie , Bowling and Karaoke !

Posted by Amir Aidid - -

hello people ! 

setelah hampir dua minggu terlantar sakit di rumah , alhamdulillah akhirnya saya sembuh juga ! :) sakit apa ? ohh kalau anda mengikuti saya di Twitter , anda mungkin tahu saya sakit apa . cukup mengenai saya sakit , hari ini saya nak bercerita apa yang saya lakukan sebaik saja sembuh . ha ! 

yes , we went for movie , bowling and also karaoke . tiga aktiviti serangkai bak kata orang . with who ? kalau saya nak rahsiakan dulu boleh tak ? at the end of this entry , anda teka . can ? clue , his my Twin and Twitter might help you find the answer . :O 

1 . Movie - Chronicle .

saya keluar rumah jam 10 pagi , jemput my Twin . lebih kurang jam 10.45 pagi kami tiba di Dataran Pahlawan Melaka . oleh kerana terlalu lapar , saya mengajak Twin untuk menikmati Hot And Roll . yuummehh ! 


pagi itu , saya memilih flavor BBQ Chicken . well , i must say the BBQ sauce was quite masin ! heck , Hot And Roll still my favorite by the way ! haha . okayy , selepas Hot And Roll , kami terus bergegas ke Cinema yang terletak di tingkat empat ke lima Dataran Pahlawan Melaka , im not sure . -..- 


ticket jam 12.40 tengah hari and yes , kami terlewat masuk . itulah leka berjalan lenggang lenggok . eh ! haha . well , i must say this too , the hall pada hari berkenaan agak lengang . tidak sampai 20 orang pun menonton . mungkin kerana hari bekerja ataupun mereka sudah pun menonton awal awal dulu . 

overall the movie was awesome ! seriously and enough said ! review ? later ya , insyaAllah saya buat ! ;)

2 . Bowling !

after movie , we had our lunch and yes , each time kami keluar akan ada beberapa kali makan makan ya . haha . selepas lunch , kami main bowling pula . okayy , berbeza dengan di Cinema tadi , di Bowling Center begitu ramai orang ya . nasib kami baik , kami tak perlu menunggu lama , terus dapat lane . :)


agak makan hati dengan Twin during that day . he got soooo many strikes than me . -..- patut lah dia beria ajak saya bermain bowling , rupanya dia mahu kalah kan saya . nevermind Twin , next time i will win over you ! yes , saya kalah pada hari berkenaan . -..- 


cakk ! itulah saya . haa , pada hari berkenaan saya mengenakan over-sized shirt , black inner (wahh , inner gituhh) , and not-to-tight jeans and also my favorite over-sized bag ! simple yet still adorable kan ? see see *sambil tunjuk tunjuk gambar diatas* i dont know why i like something over-sized . -..-

3 . Karaoke ! 

okayy , last but not least , karaoke ! as we all know , Whitney Houston baru saja meninggalkan kita semua right ? satu kehilangan besar dalam industri muzik . seriously ! sebaik saja kami melangkah masuk ke bilik karaoke , saya memilih lagu I Will Always Love You by Whitney Houston . saya dan Twin nyanyikan sempena mengingati Whitney Houston . :')


tengok tu , kemain Twin tarik suara ! haha . im not sure apa lagu yang dia nyanyi masa ini . well , i have to admit this , my Twin punyai suara yang lagi sedap than me . in fact , dia suka gelak kan saya ketika saya menyanyi . and i dont know why . nak tanya malu . and if you read this Twin , why you laugh ? -..-

4 . Home ! 

sesudahnya ketiga tiga aktiviti , kami pun pulang ke rumah masing masing . :) okayy dah sedia nak teka siapa Twin saya ? mungkin gambar gambar diatas tidak jelas dan susah untuk anda teka , tidak mengapa , dibawah ini ada satu gambar yang agak jelas ;


okayy now teka ! ohh wait , why am i so gedik asking you to teka teka who is he ? :O HAHA . well , hes the owner/author of the blog , kucings.blogspot.com and yes , hes my Twin . Twin kerana kami sudah berkawan for quite some times , and jarang sekali berpisah untuk tempoh yang lama . few friends told us yang wajah kami berdua ada iras iras . :) and yes , dia saja yang rajin layan kerenah saya . haha . -..- 


on my way back home , sempat drive sambil ambil gambar . blog punya pasal . HAHA . nak tahu one thing , sebaik saja saya ambil gambar ini , dari arah bertentangan ada satu kereta peronda Polis . :O untung badan tak kena tahan kerana bermobile phone ketika memandu . HAHA . 

saya benar benar menikmati hari saya . :) Ya Tuhan kurniakanlah kesihatan tubuh badan kepada hamba-Mu ini . tak sanggup lagi nak terlantar di rumah . cukuplah tempoh dua minggu itu . ha !




6 Responses so far.

  1. dah lama tak hangout
    sekali sekala hangout..
    best

  2. Wah, sedapnye Hot & Roll. Eh, movie chronicle tu bestkan? :)

  3. wahh....bestnye...ketiga tiga tu sy suke...huhuh

  4. Judiene says:

    Kemain berjalan seharian!
    Hehehe.