ShoutMix chat widget
Hide your ShoutBox

Puncak Alam , I Miss You .

Posted by Amir Aidid - -

salam sahur semua .

setiap daripada kita punyai perasaan rindu bukan ? and at this hour , ame sangat rindu kan tempat ame menuntut ilmu UiTM Puncak Alam . :) ame merupakan salah seorang daripada Degree Student intake 2010 , which mean sudah hampir setahun ame menuntut di sana .

sekarang ame sedang bercuti , untuk 4 bulan . fuhh , lama kan ? bulan September nanti baru sambung semula untuk Semester Ketiga pengajian ame dalam jurusan Office Management . ohh nak tambah sikit , UiTM Puncak Alam pun ada group for Blogger hokayy , CLICK HERE . 

pandangan UiTM Puncak Alam dari aras tertinggi Fakulti Pentadbiran dan Pengurusan Maklumat .

lihat saja laa suasana UiTM Puncak Alam ketika malam diatas , dilimpahi cahaya lampu yang begitu menarik . cantik , ame akui itu . :) ame tidak jemu memandang . ame harap begitu juga anda . tempoh pengajian ame adalah 3 tiga tahun di sini dan sekarang berbaki 2 tahun , ame harap agar ame dapat laluinya with joy and laughter .

 lagi pandangan UiTM Puncak Alam di waktu malam . 

gambar diatas menunjukkan deretan bangunan Fakulti Farmasi dan juga Fakulti Sains Kesihatan . :) rekabentuk bangunan nya yang moden dan mengikut arus kemajuan teknologi hari ini benar benar memberikan pelajar suasana yang kondusif untuk mereka menuntut segala ilmu yang ada disini . semoga anak anak UiTM Puncak Alam terus maju jaya ya . ;)

Bangunan Fakulti Pentadbiran dan Pengurusan Maklumat tinggi tersergam indah . 

haa , bangunan yang tinggi itu merupakan fakulti ame . tinggi kan , kalau lambat ke kelas dan lift orang nya beratur macam nak minta signature Datuk Siti Nurhaliza , ame dan kawan kawan yang lain terpaksa laa mendaki tangga . :| serik juga nak tangga , tapi nak buat macam mana , dah selalu bangun lambat . HAHA :)) tapi paling tinggi pun kelas ame kat level 10 , so masih mampu laa untuk mendaki tangga tu . 

simpang masuk menuju ke pintu utama UiTM Puncak Alam .

dengar khabar nya , Fakulti Pengurusan Perniagaan akan berpindah ke UiTM Puncak Alam right ? ame dan warga UiTM Puncak Alam menyambut kedatangan anda dengan tangan yang terbuka . harapnya anda datang sesuaikan diri dengan environment di UiTM Puncak Alam . 

bagi ame , tiada tempat sebaik ini untuk anda semua menuntut ilmu . jangan anda sia-sia kan segala peluang dan ruang yang ada untuk anda menuntut ilmu . ame tidak akan sia-sia kan nya , bagaimana pula dengan anda ? and ohh , segala gambar diatas ame grab dari Google Image ya , maklum laa saya tiada DSLR seperti anda  . HAHA :))

with love , 
AMIR AIDID 




15 Responses so far.

  1. haha. saya di puncak alam sekarang :) budak asasi :D hehe.

    fuhh. 3 bulan duk sini.kurus panjat tangga. haha

  2. tempat jatuh lagi dikenang , ni kan pule tempat bermain ;)

  3. cik dot says:

    sgt besar uitm puncak alam itu. dgn tga batu cavesny. ish3...

  4. huaaaaaa.. rindu jugak. ex-asasi 10/11

  5. @fatin syahirah :) ; wahh really ? have fun at Puncak Alam then . take care . :)

  6. @aneff.marhfiz ; kann aneff kann . setuju sangat . *nanges*

  7. @cik dot ; kann . sangat besar kann . that tangga should be the identity of UiTM Puncak Alam kan .

  8. @akmal afiqah ; rindu kann . so sekarang kau sambung kat ne ?

  9. @aimie amalina ; kalau ada masa , datang laa singgah ke Puncak Alam . :)

  10. an nyek says:

    wahh!!!.serius rindu giler pnck alam...rindu mmbr2...rndu klas...rndu umah sewa...nie sume sbb cuti 4 bln pny psl la...lama giler

  11. Amin says:

    such a beautiful campus..heheh pernah lalu je sebab bukan student uitm :)

  12. Amin says:

    such a beautiful campus..heheh pernah lalu je sebab bukan student uitm :)

  13. Anonymous says:

    Haii, nak tanyalaa kalau klas stat kul 8, nnt nk gerak dr kolej pkul berapa eh?
    Sbb dgr cerita jauh kan hehe
    Thanx