ShoutMix chat widget
Hide your ShoutBox

Lulu The Pig . :O

Posted by Amir Aidid - -

mama ; adik , buat apa tu ?

ame ; ohh nothing just updating my blog . why mom ?

mama ; ohh saja tanya . ehh by the way , have you ever heard bout Lulu The Pig ? shes a very nice pig tau . ;)

ame ; ehh ehh mama nie , tiba tiba cakap bout the pig ini . :O

mama ; google it , and you will know . ermm , okayy laa mama nak tidur dulu ya .

ame ; *laju laju taip google.com and search bout Lulu The Pig*

and this is what i found ;

untuk berita penuh , sila CLICK pada gambar ya . ohh you all boleh google , just type Lulu The Pig , there will be a lots of articles about Lulu . ;)

let me summarize it for you all ya , Lulu the Pig ini adalah milik Jack and Jo Ann . Jack and Jo Ann bela Lulu ini macam bela anjing tau , beri Lulu makan , tidur on the bed , semua laa . one day , Jack pi memancing and Lulu , Jack tinggal laa with Jo Ann and suddenly Jo Ann terkena serangan jantung dan kamu tahu siapa yang bantu Jo Ann ? yes , Lulu . nak tahu macam mana Lulu bantu ? Lulu cube menahan kereta yang lalu lalang di sini . namun , tiada satu kereta pun yang berhenti . Lulu ke hulur ke hilir and Lulu nampak sangat distress . 

dan ada seorang pemuda memberhentikan kereta lalu mengekori Lulu kerana Lulu kelihatan sangat distress . must be something happened kan ? sampai di trailer Jo Ann , pemuda itu terdengar Jo Ann menjerit call an ambulance ! so , pemuda terdengar bergegas telefon ambulance . :) akhir nya Jo Ann dapat diselamatkan . jika tidak kerana Lulu yang gigih menahan kereta pada masa itu , Jo Ann pasti sudah 'jalan' kann ? 

Lulu the Pig and Jack . *besar nye laa Lulu*

selepas menyelamat kan nyawa tuan nya , Lulu menjadi terkenal . newspapers , televisions , internet semua nye tersebar bout Lulu the Pig , The Heroin . and even , Lulu dapat pingat tau . :) people from all over the world datang untuk tengok Lulu sendiri . sebelum sebelum ini kita selalu dengar dogs are man's best friend kan ? but according to www.relfe.com , pigs are cleaner and smarter than dogs . untuk article penuh , CLICK HERE . so , each and every animals ada baik dan buruk nya kan ? hey , as a Muslim , ame tahu batas batas nye ya . although ame buat entry ini , it doesnt mean that ame pun nak bela pig juge . ohh tidak sama sekali ya . :)


entry ini adalah untuk pengetahuan umum ya .
bukan untuk mengagung agung kan Lulu ya .
ame tahu , we as a Muslim tidak boleh makan mahupun sentuh babi .
:)




5 Responses so far.

  1. A N E F F says:

    Lulu .. nama nak sedap je ... tengok -tengok .. mak aih Lulu kauu :O

  2. wah,, tak sangka ada animal sebaik Lulu.. dh lama bela mesti dia ade insting tuannya.. Alah, tak salah amik tauladan lulu ni bukan makan pun .. menarik (5 stars) hehe :D

  3. A M E ! says:

    to aneff ; HAHA . kann . ehh ehh Lulu aku pule . :\ can you imagine , die tidur sekatil semua dengan tuan die ? :O

    to Haffiz ; kann . ame pun terkejut juge bila baca . ohh , talking bout insting , pig was said to have a stronger insting than dog . :)

  4. Lyaa Zaty says:

    ame.. nk bg correction je ckit :)
    yg part last tu..
    mmg kte x bole makan babi, but kte bole sentuh.. kte bole bersamak lps sntuh babi tu :) fyi je.. huhu

  5. mula2 bace nama LULU... terbayang mungkin comel... tgk2.. NAHHHH!... Hahaha.. >__<