ShoutMix chat widget
Hide your ShoutBox

Macaroons oh Mak Aruns ! LOL .

Posted by Amir Aidid - -

*entry tertunda*
salam 1 Malaysia , bulehh ?


6 pieces for RM 15 if im not mistaken . well , mungkin ada yang fikir ianya mahal for a food but i think it really worth it and its Macaroons dear . ;) tak tahu apa itu Macaroons , CLICK HERE . ya , now you have some information about the Macaroons . ame sangat sangat tertarik untuk cuba membuatnya , well its holiday and i got nothing to do , so i better for me to try something new. kann ? ame pun cube membuat nya . lalala ~ yeah , you listened to me , ame cube membuat nya . ;)


dalam banyak banyak videos how to make macaroons over the youtube , ini laa yang ame rasa paling simple and senang . huhu . and , one thing , ame sangat suka the way aunty nie cakap . tenang je dengar . :)




haa , tengok itu ? menarik tak ? sama tak macam kat dalam video yang kamu tonton di atas tadi ? sama kann ? cuma nampak macam cair sedikit kan . HAHA :)) 


ingredients ; icing sugar , cocoa powder , egg whites , caster sugar , ground almond powder . yes , itu saja yang diperlukan untuk hasilkan Macaroons . sedikit saja kan for the ingredients ?




gambar tepi ini pula , adalah rupa Macaroons sebelum dimasukkan ke dalam ketuhar . somell kan ? ohh maaf kan ame , the shape should be perfectly round , tapi ame nye shape yang bulat ade , yang bujur ade . HAHA . maklum laa , orang bujang punya kerja .

ohh , dont forget untuk sediakan filing for Macaroons ya . after bakar , kita sapu laa filing untuk letak kan Macaroons tersebut , seperti gambar di permulaan entry ini . :) 



ame dah berjaya buat Macaroons , kamu bila lagi ? ;)




15 Responses so far.

  1. wah! tahniahh.. suka gak mende alah nie.. teringin nak buat?? harapann laaa...

  2. mmg tenang la aunty tu cakap~ haha..btw, tahniah sbb berjaya buat macaroons!

  3. aiman says:

    even u just ate macarons in few days ago. u make me want to find that again..:)

  4. Hans says:

    aku xpernah lagi makan benda nih

  5. cam sedap!!!! lembut tak?? tgk dlm vid tu mcm crispy.. :)

  6. logorithm says:

    Manis sangat la Macaroons nih. Gigi I reject. Hehe...

  7. maaf kerana komen saya kali ini takde sangat kaitan dengan entri,

    just nak minta jasa baik,
    ame ni dari sahabat blogger kan,
    apa kata kita exchange link,
    sebab blog saya masih baru..
    perlukan sokongan..

  8. gile kentang rajin. kehkehkeh.. aie ume tau beli je kt sunway..pastu ngap byk2..kehkehkeh

  9. shark says:

    hoho
    nampk mcm sodap..
    nk buat pn cam sodap..
    kalu dpt free lagi sodap

  10. A M E ! says:

    to syahmifikri ; thanks . buat laa . weekends kalau kamu free buleh laa buat . :)

    to fakhrul izzat ; kann . falling in love sangat dengan aunty tu . lalala ~

    to aiman ; go and get some more for yourself dear . lalala ~

    to hans ; hey hey , you should try . sedappp .

    to black roses ; yup , its kinda crispy . tapi kat gambar nampak mcm lembut kan ? :)

    to logorithm ; kalau beli tu manis , thats why ame try buat sendiri . buleh adjust gula yang digunakan . kann ?

    to darkbatman ; haha . aie mmg tau beli je kann . haha . tak salah sekali sekala cube cooking skills kamu tu . haha .

    to shark ; sedapp sedapp . okayy , later ame bake lagi , ame send to your house ya . deal ? lalala ~

  11. mushroom says:

    rajinnya buat benda tu.. act, saya x pernah lagi makan benda tu.. now, tringinlah pulak.. skg ni resepi depan mata kenalah try.. nanti bolehlah buat bisnes hahak XP

  12. hahaha sedap suara aunty tuh~
    tenang jer dengar.. haha..
    kene try nih