ShoutMix chat widget
Hide your ShoutBox

CONTEST SEMUA TENTANG EMPAT .

Posted by Amir Aidid - -

salam .

sedang ame sibuk mengulang kaji untuk first paper of my final , sambil sambil tu ame berblogwalking . gigih kann ? then , ame ketemu laa dengan satu contest yang agak menarik untuk dijoin . so , ame pun laju laju laa join ! kalau you all pun nak join pun buleh , CLICK HERE !


1. 4 perkara describe about ame ;
- happy go lucky . like seriously , ame sangat banyak gelak .
- flexible . LOL . campak laa ame kat mana pun , insyaAllah hidup .
- susah nak marah . okayy fine , kalau marah pun kejap je .
- suka make new friends . hello , my name is ame . can i be your friend ? LOL .

2. 4 nama manja ame ;
- adik . nama manja kat rumah , mama and papa panggil .
- ame . daripada sahabat handai , lecturer and tukang sapu sekolah , semua panggil ame . ;)
- nutella . erk . dont ask me why and where i got this name . tapi ada laa cite die . BHAHA .
- itam -___-" . haa , yang nie aneff je yang panggil . itam sangat ke ame nie ehh ?

3. 4 perkara baik yang ame buat hari ini ;
- mengulangkaji pelajaran as my final bermula esok . wish me luck ya !
- kemas bilik , baik kann ? lipat selimut , tepuk tepuk bantal . haha .
- memberi tunjuk ajar kepada rakan rakan yang mengalami masalah dalam paper esok .
- solat :)

4. 4 tempat yang nak sangat ame pergi ;
- Makkah , sudah tentu .
- Oprah Winfrey nye rumah . and nak interview die sendiri . hoho .
- Venice , Italy . nak honeymoon sini buleh tak ? lalala .
- Syurga . mudah mudahan ya . :)

5. 4 benda yang wajib ame bawa kalau keluar ;
- my mobile phone . kalau buleh nak sangkut kat leher ohh ! HAHA .
- my wallet . cant imagine kalau ame kuar rumah without this thing .
- my car , is this consider as thing ?
- my lovely tote bag . semua ame sumbat dalam nie , wallet , phone and sometimes , baju extra . lalala .

6. 4 perkara terakhir ame buat sebelum join contest menarik ini ;
- gelak gelak with roommates . like seriously , sangat kuat .
- buat cover Price Tag by Jessie J with roommates . best best , nanti nak upload youtube la . lalala .
- buat sedikit revision untuk my final paper esok , its financial accounting people . brr .
- gossiping with my roommates . LOL .

7. 4 orang yang paling ame sayang di dunia ini ;
- mama ame yang sangat supporting .
- papa ame yang tegas orang nye .
- as ame tak ade adik beradik , so ame sayang bff ame semua .
- saudara mara , followers and everyone yang ame kenal . love you all ! muah :*

8. 4 jenis ragam manusia yang ame jumpa hari ini ;
- semakin hari semakin sayang sudah tidak diamalkan lagi , digantikan dengan semakin hari , semakin lupa . ;)
- kawan kawan yang begitu mengambil berat antara satu sama lain tidak mengira usia , warna kulit dan bahasa pertuturan .
- seseorang yang sanggup menjatuhkan dan melemahkan orang lain untuk kepentingan diri seseorang itu .
- orang yang tidak kenal erti putus asa dalam perhubungan . ;)

9. 4 misi yang ame mesti capai dalam tahun ini ;
- dapat kan dean's list untuk semester ini -__-"
- target untuk 500 followers for this blog . :)
- get myself a Blackberry Storm . wow !
- get my scars treatment ! LOL .

10. 4 habit buruk ame . omjayy ;
- kerap bangun tidur lewat , habit kann nie ? lalala .
- tak offline facebook , berduyun duyun chat tak bereply as ame tiada depan lappie , or tidur .
- berangan ketika mandi . kalau sampai mood berangan tu , dua tiga jam ame dalam bilik air . BHAHA .
- membazir kertas . kadang kadang baru tulis dua tiga ayat , and masih banyak ruang kosong bawah tu , ame tetap akan ambek kertas lain .

11. 4 perkara yang kamu fobia ;
- lipas terbang . geli okayy !
- berdiri berseorangan di koridor , or balcony .
- someone yang ame dont know datang terjah kat meja during ame makan . *always happen kat tempat makan awam*
- jatuh tangga . ngeri ohh . -__-"

12. 4 sebab join contest ini ;
- MENARIK ! sangat okayy .
- terbaca about this contest kat blog ini .
- mengisi masa lapang , sementara ame rehat from doing revision .
- senang nak join , tak perlu nak snap gambar bagai . haha .

checklist ;

follow blog cik fiqa - DONE !
buat entry CONTEST SEMUA TENTANG EMPAT - DONE !
copy and letak banner kat entry - DONE DONE !
tag five other bloggers . wow ramai nie .

4. raima .

ame harap sangat yang you all dont mind ame tag you all nie , and bila bila ada masa nanti join laa contest nie . okayy ? ;) join here !
so , tag 5 other bloggers -DONE !
tinggal kan link kat ruangan komen cik fiqa - DONE DONE !


tahniah cik fiqa kerana menganjur kan contest menarik !




2 Responses so far.

  1. cik fiqa says:

    thanks for join the contest..for futher info,always follow up my blog ok.. :)

  2. a m e says:

    to cik fiqa ; your welcome . contest cik fiqa menarik ! ame tertarik . :)) ame dah follow blog cik fiqa dah . :)